
Puncakes με μπανάνα και βρώμη
Και ποιος δεν αγαπάει τα puncakes; Αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων κι εμείς σας έχουμε υγιεινή συνταγή, που θα σας ξετρελάνει!
ΥΛΙΚΑ:
- 2/3 της κούπας αλεύρι βρώμης (αλέθετε τη βρώμη σας)
- 2 μπανάνες πολύ ώριμες
- 1 κ.γλυκού βανίλια
- 1/2 κ. γλυκού κανέλα
- 1 κ. γλυκού Baking powder
- λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη ή με μίξερ. Αν βγει πολύ πηχτό το μείγμα μας , προσθέτουμε λίγο γάλα ή γιαούρτι. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι , που έχουμε αλείψει με λάδι, σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε λίγη από τη ζύμη στο τηγάνι και αφήνουμε για 2 λεπτά, πριν τη γυρίσουμε από την άλλη πλευρά!
Τα puncakes μας είναι έτοιμα! Μπορούμε να τα σερβίρουμε με μέλι, φρούτα, ξηρούς καρπούς, πορτοκάλι ή superfoods.
Καλή όρεξη!