EggΠαίδευση

EggΠαίδευση

Έχετε γνωρίσει το νέο site EggΠαίδευση; Πρόκειται για ένα e-shop με παιδαγωγικό περιεχόμενο που εστιάζει στην προσχολική αγωγή και εκπαίδευση. Μέσα στη σελίδα θα βρείτε ποικίλο παιδαγωγικό υλικό και εργαλεία, δομημένα από επιστήμονες της Προσχολικής Αγωγής που θα βοηθήσουν στην τάξη αλλά και στην απασχόληση στο σπίτι.

Τι σημαίνει EggΠάιδευση;

Η λέξη eggπαίδευση προέρχεται από τη σύνθεση της αγγλικής λέξης egg  που σημαίνει αυγό και της ελληνικής λέξης εκπαίδευση . Πρόκειται για ένα λογοπαίγνιο που αναφέρεται στη φιλοσοφία της ομάδας μας. Αναλυτικότερα, η eggπαίδευση στοχεύει στην γέννηση εναλλακτικών παιδαγωγικών πρακτικών που έχουν ως σκοπό την ολόπλευρη ανάπτυξη παιδιών προσχολικής αγωγής.

Η ιδέα προέκυψε από τη σημασιολογία της λέξης egg (αυγό). Πιο συγκεκριμένα, όπως το αυγό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του εμβρύου, έτσι και η eggπαίδευση σχεδιάζει τις ανάλογες συνθήκες για την ανάπτυξη του παιδιού στα πρώτα χρόνια της ζωής του, μέσα από τη δημιουργία ενός διαδικτυακού εκπαιδευτικού εργαστηρίου (educational lab) .

Εμείς γνωρίσαμε το e-shop και προμηθευτήκαμε το βαλιτσάκι δραστηριοτήτων ¨Θέατρο Σκιών¨. Το βαλιτσάκι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών και περιέχει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό. Με το υλικό του κουτιού προσεγγίζεται το θέμα του Θεάτρου Σκιών μέσα από 6 δημιουργικές δραστηριότητες. Μέσα στο βαλιτσάκι θα βρείτε και ένα έντυπο με αναλυτικές οδηγίες χρήσης του υλικού. Πριν ξεκινήσετε με τις δραστηριότητες μην ξεχάσετε να ακούσετε την ιστορία Egg μέσω QR code που θα βρείτε στο έντυπο.

Το παιδί ακολουθώντας τις δράσεις του συγκεκριμένου Eggbox θα:

 • παίξει και θα συνεργαστεί με τον ενήλικα
 • ακούσει και θα αλληλεπιδράσει με την ιστορία του Egg, ανταποκρινόμενο στα ακουστικά ερεθίσματα της ιστορίας
 • μάθει για το φαινόμενο της σκιάς
 • πειραματιστεί με τις σκιες που το ίδιο μπορεί να κάνει
 • προσπαθήσει να φτιάξει και να αφηγηθεί μια δική του ιστορία, αξιοποιώντας το βοηθητικό υλικό που περιλαμβάνει το Eggbox
 • λάβει το ρόλο του συγγραφέα και του εικονογράφου
 • έρθει σε επαφή με την τεχνική της χαρακτικής
 • δημιουργήσει τα σκηνικά, τις φιγούρες και την αφίσα της δικής του παράστασης
 • θα κατασκευάσει το δικό του θέατρο σκιών, αξιοποιώντας τη χάρτινη συσκευασία

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τη σελίδα EggΠαίδευση με ένα κλικ ΕΔΩ. Θα βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα και πλούσιο υλικό που μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα