27 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

27 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Κάθε χρόνο 27 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα θεάτρου που καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ).

Την Ημέρα αυτή μπορούμε να συζητήσουμε με τα παιδιά μας για το τι είναι το θέατρο, την ίδρυση αλλά και την εξέλιξη του θεάτρου. Μπορούμε επίσης να παίξουμε με τα παιδιά μας δραματοποιώντας το αγαπημένο τους παραμύθι.

Παρακάτω θα βρείτε κάποια θεατρικά παιχνίδια που μπορείτε να παίζετε με τα παιδιά σας στον ελεύθερό σας χρόνο

  1. Το ίδιο παραμύθι αλλιώς. Αυτό το παιχνίδι απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και μπορούμε να το παίξουμε σε μία παρέα, στην οικογενειακή συνάντηση ή στην τάξη (αν είσαι δάσκαλος και θέλεις να απασχολήσεις τα παιδιά δημιουργικά). Πως παίζετε: Αρχικά χωριζόμαστε σε δύο ομάδες 5-8 ατόμων και η κάθε ομάδα διαλέγει το αγαπημένο της παραμύθι. Κάθε ομάδα παρουσιάζει το παραμύθι που διάλεξε με διαφορετικό τρόπο: σε αργή κίνηση, χωρίς λόγια από την αρχή προς το τέλος, ραπ, δραματική σειρά, σε γρήγορη κίνηση ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Φτιάχνουμε χαρτάκια που θα γράφουν από έναν τρόπο και κάνουμε κλήρωση. Όταν όλοι είναι έτοιμοι η κάθε ομάδα παρουσιάζει τη εκδοχή της.
  2. Παίζοντας με το σώμα μας. Σε αυτό το παιχνίδι βάζοντας την φαντασία μας μεταμορφώνουμε το σώμα μας σε ζώα, φυτά, πράγματα. Μπορούμε για παράδειγμα να μιμηθούμε τα φίδια σέρνοντας το σώμα μας στο πάτωμα ή τους ελέφαντες περπατώντας με βαριά βήματα. Επίσης το σώμα μας μπορεί να γίνει δέντρο που το φυσάει ο άνεμος ανοίγοντας τα χέρια μας για κλαδιά .

Το θέατρο συμβάλλει στην ανάπτυξη της φαντασίας της έκφρασης και της δημιουργικότητας.

27 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Θέατρου

Είμαι η Βούλα, ιδιοκτήτρια Παιδικού Σταθμού και ΚΔΑΠ στα Γρεβενά και η ενασχόλησή μου με την προσχολική εκπαίδευση ξεπερνάει τα 10 χρόνια. Mαμά της Στέλλας, του Δημήτρη και του Απόλλωνα. Και επειδή δεν έχω ησυχία, δεν μου έφταναν οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, αποφάσισα να συμμετέχω στη δημιουργία του «Παραμυθοσκόπιου».

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα