20 Μαΐου!!! Ημέρα της μέλισσας!

20 Μαΐου!!! Ημέρα της μέλισσας!

Ημέρα της μέλισσας, λοιπόν!! “Γιορτάζουν” τα μελισσάκια… Αυτά τα τοσοδούλικα, φτερωτά πλασματάκια που δουλεύουν ασταμάτητα για να χαρίσουν στον άνθρωπο πολύτιμα αγαθά, όπως το μέλι, το βασιλικό πολτό. τη γύρη.. Όλα απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό κι όχι μόνο.

Η μέλισσα ζει στη γη περίπου 15 εκατομμύρια χρόνια! Το σώμα της αποτελείται από το κεφάλι, το θώρακα και τη γαστέρα. Εκτός από το κιτρινόμαυρο χρώμα της, έχει και το χαρακτηριστικό κεντρί! Αξιοθαύμαστο είναι το γεγονός πως έχουν ξεκάθαρη ιεράρχηση και ζουν μέσα σε κυψέλες.

“Αρχηγός” τους είναι η βασίλισσα, που έχει αποστολή να εξασφαλίσει των πολλαπλασιασμό τους. Ηρωίδα θα την έλεγε κανείς, αν σκεφτούμε πως εναποθέτει περίπου 1500 αυγά… Καθημερινά, για, σχεδόν 2 χρόνια.Μέσα στην κυψέλη υπάρχουν και οι κηφήνες, που γονιμοποιούν τις βασίλισσες και οι εργάτριες, που έχουν πολλές αποστολές!Καθαρίζουν την κυψέλη, φροντίζουν τη βασίλισσα και συλλέγουν την τροφή!

Τα προϊόντα της μέλισσας είναι χρήσιμα και θρεπτικά! Το μέλι είναι υψηλής θερμιδικής αξίας τροφή και δε χαλάει ποτέ Ο βασιλικός πολτός είναι μια υπερ-τροφή, αλλά πρέπει να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες και με προσοχή. Η πρόπολη είναι το καλύτερο αντισηπτικό και συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού μας! Ακόμα και το δηλητήριο της μέλισσας έχει μεγάλη αξία, καθώς περιέχει ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν φάρμακο για τους ρευματικούς. Τέλος, πολύ μεγάλη είναι η προσφορά των μελισσών και στην επικονίαση των φυτών, στην οποία συμβάλλουν μεταφέροντας γύρη από λουλούδι  σε λουλούδι.

Όλα καλά με τα μικρά μας μελισσάκια! Εδώ, που τα λέμε, όμως, ως αλλεργική, τα φοβάμαι και λίγο, αν και θαυμάζω τον “τρόπο ζωής τους”!

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα