Τα πρώτα γενέθλια του Χρήστου

Τα πρώτα γενέθλια του Χρήστου

Αν και γενικά είμαι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, στα πρώτα γενέθλια του Χρήστου, με έπιασε η προκοπή και ξεκίνησα την προετοιμασία από νωρίς….Πρώτο και πολύ βασικό, ήταν η επιλογή του θέματος και του χρώματος, και ούσα αναποφάσιστη κατέληξα να παίξω ανάμεσα στον αριθμό 1 και στα αστεράκια σε γαλάζιες και γκρι αποχρώσεις. Μετά από έρευνα στο διαδίκτυο και πολύ στο Pinterest κατέληξα στις κατασκευές που θα έκανα μόνη μου αλλά και στα υλικά για πάρτυ που ήθελα να παραγγείλω. Κατέληξα, λοιπόν, στην αγορά από το Nakaspaper https://www.nakaspaper.gr/cat/eidi-party-prwta-genethlia-one-little-star-boy όλων των αναλώσιμων του πάρτυ, ποτήρια, πιάτα μικρά και μεγάλα, πιρούνακια, κουταλάκια, τραπεζομάντηλο, καλαμάκια, σακουλάκια για δώρα….. από τη σειρά One little star boy.

Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν και οι κατασκευές… προμηθεύτηκα τα υλικά μου κ ξεκίνησα αρχικά από την πρόσκληση του πάρτυ η οποία, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από τον αριθμό 1 με διακόσμηση αστεράκι. Σχεδίασα το 1 και πρόσεξα να είναι ενωμένη η μια άκρη του ώστε να ανοίγει σαν πρόσκληση, έγραψα και κόλλησα το κείμενο και το διακόσμησα με αστεράκια από το φιγουροκόπτη και γαλάζια κορδελίτσα. Επίσης χρησιμοποίησα το φιγουροκόπτη με τα αστεράκια και τα κόλλησα σε οδοντογλυφίδες όπου θα τοποθετούνταν στον μπουφέ μου. Για το μπουφέ ετοίμασα επίσης διακοσμητικά με το 1 σε ξυλάκια από σουβλάκι αλλά και μικρά ταμπελάκια.  Η διακόσμηση περιελάμβανε επίσης banner με το όνομα του, τον αριθμό ένα, αφισάκια και μπαλόνια, πολλά από τα οποία εκτύπωσα από το παρακάτω link https://www.simonemadeit.com/templates/baby-shower-printables-blue-stripes-and-polkadots/……. Προετοίμασα και δωράκια για τους μικρούς μας καλεσμένους όπου τα έκλεισα σε γαλάζια σακουλάκια με ευχαριστήριο ταμπελάκι. Το δωράκι ήταν εκτυπωμένες ζωγραφιές, λίγες κηρομπογιές, πλαστελίνη με καλουπάκι, μπαλονάκι και γλυφιτζούρι. Φυσικά προμηθεύτηκα  από γνωστό πολυκατάστημα καπελάκια, καραμούζες και φρου φρου, photoprops για να φωτογραφηθούν οι καλεσμένοι και όλα τα έβαλα σε γαλάζια  ξύλινα καφάσια (δανεικά από τη Ναυσικά) στην είσοδο του σπιτιού και στη μέση δέσποζε ένα μεγάλο μπαλόνι. Ο μπουφές προετοιμάστηκε με τη συμβολή των γιαγιάδων μας. Η τούρτα μας,  χειροποίητη από τη θεία του Χρήστου και διακοσμημένη με ζαχαρόπαστα, σε σχέδιο τι άλλο φυσικά……απο τον αριθμός 1. Την απασχόληση των λιγοστών παιδιών ανέλαβε η συνάδελφος και εμψυχώτρια Χρύσα.  Ο μικρός μου πρίγκιπας υποδέχονταν με χαμόγελα τους καλεσμένους του και λίγο διστακτικά έσβησε το πρώτο του κεράκι ανάμεσα σε αγαπημένους συγγενής και φίλους…..

Τα πρώτα μας γενέθλια ήταν καιρό πριν τη δημιουργία του Παραμυθοσκόπιου, οπότε δεν υπάρχει φωτογραφικό υλικό της προετοιμασίας, παρά μόνο το τελικό αποτέλεσμα… στα επόμενα επιφυλάσσομαι για φωτογραφίες και οδηγίες!!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα