‘Ενας γάτος με καπέλο…του Dr. Seuss

‘Ενας γάτος με καπέλο…του Dr. Seuss

Ο διάσημος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Dr. Seuss, μας παρουσιάζει το “Ένας Γάτος με καπέλο” μια χιουμοριστική ιστορία που έχει μεταφραστεί σε 50 γλώσσες και έχει ήδη γίνει κινηματογραφική ταινία. Στη χώρα μας κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση του Φίλιππου Μανδηλαρά. Ποιος είναι ο Dr. Seuss θα με ρωτήσετε… τον “Γκριντς, τον κατεργάρη των Χριστουγέννων”  σίγουρα τον ξέρετε, δικό του έργο και αυτό!

Ο Dr. Seuss διατηρεί έναν έμμετρο λόγο στην αφήγηση της ιστορίας, χωρίς βέβαια να τον τηρεί με ευλάβεια. Το κείμενο του ιδιαίτερα απλό που το φέρνει κοντά στον μικρό αναγνώστη. Το ίδιο ισχύει και για την εικονογράφηση. Απλά σχέδια και απουσία έντονου χρώματος, σαν σκίτσα μολυβιού θα έλεγα. Κι όμως τα σχέδια είναι τόσο όμορφα και πράγματι συνδυάζονται απόλυτα με την ιστορία. Το βιβλίο είναι ιδανικό για παιδιά 4 ετών και άνω.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Ο Γάτος με το καπέλο” εμφανίζεται απρόσκλητος ένα βροχερό απόγευμα στο σπίτι της Σάλι και του αδερφού της, ο οποίος μας αφηγείται και την ιστορία. Ο Γάτος ήρθε με σκοπό να τους διασκεδάσει, χωρίς την έγκριση της μαμάς τους και μάλιστα έφερε και την άτακτη παρέα του μαζί. Το σπίτι δεν θα αργήσει να γίνει άνω κάτω. Θα τα καταφέρουν να μαζέψουν το χάος πριν την επιστροφή της μητέρας στο σπίτι;

 

Ο ¨Γάτος με καπέλο¨ μπήκε και στο δικό μας σπίτι και μας κέρδισε αμέσως! Ο μικρός το βρήκε πολύ διασκεδαστικό. Εγώ συμπάθησα το ψάρι, τη φωνή της λογικής στην ιστορία και ας κατέληξε το καημένο να κολυμπάει στην τσαγιέρα. Φυσικά, εκμεταλλεύτηκα και το τέλος της ιστορίας, όπου ο Γάτος τακτοποιεί πάντα τα παιχνίδια  στο σπίτι που παίζει πριν φύγει. Πολύ ωραίο μήνυμα για όσους μας δυσκολεύουν  τα παιδιά μας στο συμμάζεμα των παιχνιδιών!!

Από το οπισθόφυλλο

Τον γάτο είδαμε
την πόρτα να ανοίγει,
το χαλάκι να πατά,
την ουρά να ξετυλίγει.
Τον γάτο είδαμε με το καπέλο
στο σπίτι μας να μπαίνει
με το έτσι θέλω!

Όταν ο γάτος με το καπέλο εμφανίζεται ξαφνικά στο σπίτι της Σάλι και του αδελφού της, έρχονται τα πάνω κάτω!

Ένα βιβλίο που πραγματικά πρέπει να υπάρχει σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη. Αποκτήστε το δικό σας αντίτυπο του ” Ένας Γάτος με καπέλο”  ΕΔΩ. Μην ξεχάσετε να δείτε και τα υπόλοιπα βιβλία του Dr. Seuss  που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα