Εκδρομή στην Αθήνα με παιδί – Θεματικά πρόγραμμα

Εκδρομή στην Αθήνα με παιδί – Θεματικά πρόγραμμα

Αρχές Ιουνίου βρεθήκαμε στην Αθήνα για ένα τριήμερο. Τις προηγούμενες μέρες είχα σχεδιάσει όλες τις δραστηριότητες με το μικρό για να του μείνει αξέχαστο. Πραγματικά πέρασε υπέροχα και περιμένει πότε θα πάμε και πάλι. Κάθε μέρα, λοιπόν, είχε και μια διαφορετική θεματική επίσκεψη.

Μόλις φτάσαμε και πριν ακόμη αφήσουμε τα πράγματα μας επισκεφτήκαμε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Ήταν κάτι που είχαμε υποσχεθεί στον μικρό από καιρό και όντως το χάρηκε. Η μέρα ήταν δροσερή, κάτι που μας ευνόησε αν και τελικά δεν γλιτώσαμε την καταιγίδα. Ο μικρός πήρα στα χέρια του τον χάρτη που μας έδωσαν στην είσοδο και η ξενάγηση ξεκίνησε… Είδαμε σχεδόν όλα τα ζωάκια του Πάρκου, κάποια και από δύο φορές. Ο μικρός ξετρελάθηκε με το λιοντάρι… το βρήκαμε να κάθεται μπροστά στο τζιπ και φυσικά το ¨πήγε¨ βόλτα. Εγώ αγάπησα την καμηλοπάρδαλη αλλά μια ανατριχίλα με τα φίδια την ένιωσα… Μέσα στο πάρκο λειτουργεί και πολύ ωραίο καφέ, το ZooCafe με θέα την Αφρικανική Σαβάνα σε κάνει να νιώθεις για λίγο ότι βρίσκεσαι στην Αφρική. Το Πάρκο λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τη Δύση του ηλίου. Πριν οργανώσετε την επίσκεψη σας επισκεφτείτε τη σελίδα του Πάρκου, με ένα κλικ ΕΔΩ, για να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Τα Playmoobil είναι τα αγαπημένα παιχνίδια του μικρού και δικά μας για να λέμε την αλήθεια. Γι΄ αυτό και δεν γινόταν να παραλείψουμε την επίσκεψη μας στο Playmobil Fun Park. Και μόνο στην ιδέα ο μικρός ανυπομονούσε όλη την μέρα!!! Μόλις φτάσαμε δεν ήξερε με τι να πρωτοπαίξει και εμείς ήπιαμε έναν από τους πιο ήσυχους καφέδες μας… δεν μας ενόχλησε καθόλου!! Φανταστείτε ένα παιδότοπο γεμάτο με τα αγαπημένα παιχνίδια…. Πολλές συλλογές playmobil στημένες γύρω γύρω που μπορούσες να παίξεις με όποιο θέλεις… Στο Fun Park υπάρχει και διαμορφωμένος χώρος με τη νηπιακή σειρά Playmobil 123 για τα μικρότερα παιδάκια. Η είσοδος είναι μόνο για το παιδί, στα 9 ευρώ μαζί με χυμό, οι γονείς – συνοδοί πληρώνουν το ρόφημα που θα επιλέξουν. Φυσικά, στο κόστος μην ξεχάσετε και την επίσκεψη στο κατάστημα… δεν θα τη γλιτώσετε γιατί η έξοδος είναι μέσα από shop. Θα βρείτε και συλλεκτικά Playmobil και κομμάτια που δεν κυκλοφορούν στα καταστήματα και πολλές εκπτώσεις σε συγκεκριμένους κωδικούς. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες καθώς και πολλούς κωδικούς που μπορείτε να παραγγείλετε και online στη σελίδα της Playmobil στην Ελλάδα με ένα κλικ ΕΔΩ.

Επισκεφτήκαμε και το Golden Hall, όπου μας είχαν προτείνει τo Xplore, που λειτουργεί στο υπόγειο του Εμπορικού. Και όντως άξιζε.. Ένας χώρος ψυχαγωγίας, φαντασίας και εκπαίδευσης για μικρούς και μεγάλους. Στο Xplore μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία προγράμματα ή να τα επισκεφτείτε και συνδυαστικά. Τα θεματικά προγράμματα είναι  το Science, ένα ταξίδι στον κόσμο της Επιστήμης, το Oceans μια βουτιά στον κόσμο των Ωκεανών και το Adventure. Εμείς επιλέξαμε το Adventure. Η επιλογή ήταν εύκολη καθώς εκεί υπήρχε ένας μεγάλος εκσκαφέας και πάρκο δεινοσαύρων… μεγάλη μας αδυναμία και τα δύο. Το Adventure είναι στην ουσία ένας τεράστιος παιδότοπος με πολλά μικρότερα θεματικά που σίγουρα θα βρείτε κάτι που ταιριάζει απόλυτα στο παιδί σας. Θα περάσετε μέσα από ένα μαγικό κάστρο, θα συναντήσετε έναν περίπλοκο λαβύρινθο και θα δείτε τους  πιο εντυπωσιακούς δεινόσαυρους.
Σε αυτήν τη μοναδική θεματική ενότητα, το παιδί θα έχει την ευκαιρία να χτίσει τη δική του πόλη ,να πάρει μέρος σε αγώνες ταχύτητας, να χορέψει disco και γιατί όχι…να γίνει παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του XPLORE TV! Φώτα, κάμερα, πάμε! Δείτε τα αναλυτικά με κλικ στους παραπάνω συνδέσμους. Ο μικρός ξετρελάθηκε με την περιοχή των κατασκευών όπου δεν σταμάτησε να χτίζει. Στο πάρκο των δεινοσαύρων δεν σταματήσαμε να βγάζουμε φωτογραφίες με τους αγαπημένους μας δεινόσαυρους και μπήκαμε και στα αυγά τους. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί και δεύτερο ζευγάρι κάλτσες, σίγουρα θα το χρειαστείτε. Μπορείτε ακόμη να κλείσετε τα εισιτήρια σας και online με 10% έκπτωση.

Περιμένω και δικές σας προτάσεις για εξορμήσεις με τα παιδιά!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα