Ανακυκλώνω δεν πετάω τίποτα

Ανακυκλώνω δεν πετάω τίποτα

Μέσα στο σπίτι, στην καθημερινή μας ζωή, ένα σωρό πολύτιμα υλικά συχνά καταλήγουν στα σκουπίδια. Οι χειροτεχνίες με υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν, όπως κονσερβοκούτια, ξύλινα ή χάρτινα κουτιά από διάφορες συσκευασίες, αυγοθήκες, συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων που διαφορετικά θα ξοδεύαμε για να αγοράσουμε καινούργια υλικά, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση πόρων(ξύλο, χαρτί, αλουμίνιο) και ενέργειας. Από τις  Εκδόσεις Κεντικελένης κυκλοφορεί μια όμορφη σειρά κατασκευών με πολλές και εύκολες ιδέες.

Εμείς για τις  καλοκαιρινές μας κατασκευές επιλέξαμε το βιβλίο ¨Ανακυκλώνω, δεν πετάω τίποτα¨ και ήδη ετοιμάζουμε τα υλικά μας για τις κατασκευές. Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε πολλές πρωτότυπες προτάσεις εναλλακτικής χρήσης αυτών των υλικών. Συγκεντρώνοντας τα, θα βρείτε την ευκαιρία να μιλήσετε στα παιδιά για τη σημασία της ανακύκλωσης.

Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε ιδέες για κατασκευές με βάση τα κονσερβοκούτια και τα ξύλινα ή χάρτινα κουτιά είναι εξαιρετικές για να τακτοποιούμε τα μικροπράγματα του γραφείου, να φυλάμε μικρούς θησαυρούς ή ακόμα να συσκευάσουμε δώρο πολύ προσωπικό χαρακτήρα. Οι οδηγίες θα σας βοηθήσουν βήμα βήμα όπως και το πατρόν σε φυσικό μέγεθος που υπάρχει μέσα στο βιβλίο.

Δείτε το βιβλίο ¨Ανακυκλώνω, δεν πετάω τίποτα¨ αλλά και όλη τη σειρά κατασκευών των Εκδόσεων Κεντικελένης με ένα κλικ ΕΔΩ.

Μας ενώνει η αγάπη και η ενασχόληση μας σε ότι αφορά τα παιδιά… Και μετά από πολλές σκέψεις και απόπειρες καταλήξαμε να δημιουργήσουμε το «Παραμυθοσκόπιο» μας, ένα ιστολόγιο με άξονα του το παιδί. Μέσα από αυτό θέλουμε να μοιραστούμε άρθρα και συμβουλές, κατασκευές και ιδέες για δημιουργική απασχόληση, προτάσεις παιδικών βιβλίων και παραμυθιών, συνταγές και διάφορα tips που μπορούν να συμβάλλουν στην καθημερινότητα μας. Αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, όμως, είναι και η ιδιότητα μας ως παιδαγωγοί γι’ αυτό και θα συναντήσετε και άρθρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ευελπιστούμε, εκτός από τους γονείς, να φανούν χρήσιμα και σε συναδέλφους παιδαγωγούς - εκπαιδευτικούς.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα