Χωρίς παπούτσια

Χωρίς παπούτσια

Ο Σουέζ Ανέτα, ένας διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών και η γυναίκα του, περιμένουν να έρθει στον κόσμο το πρώτο τους παιδάκι. Ο πατέρας, φυσικά, κάνει όνειρα για τα παπούτσια , που θα σχεδιάσει στο μικρή του κορούλα. Όταν, όμως γεννηθεί θα δουν πως τα δάχτυλα του κοριτσιού είναι μεγάλα και παχουλά. Ο Σουέζ Ανέτα σχεδιάζει πολλά παπούτσια για να βρει αυτό που ταιριάζει στο παιδάκι του. Τι θα γίνει τελικά; Θα καταφέρει να φτιάξει το κατάλληλο παπούτσι για εκείνη; Πώς την αντιμετωπίζει ο κόσμος;

Ένα βιβλίο, για παιδιά άνω των 7 ετών, που μιλάει για τη διαφορετικότητα. Ένα παραμύθι, που καταφέρνει να προβληματίσει κάποιον, αφού το “διαφορετικό” κορίτσι, καταφέρνει με τον τρόπο του να επιβιώσει σε μια κοινωνία, όπου είναι φτιαγμένοι για “κανονικούς” ανθρώπους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και έχει γραφεί από την Κατερίνα Ανωγιαννάκη.

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα