
Χριστουγεννιάτικα mini κεϊκάκια
Τα κέικ νομίζω πως όλοι τα αγαπάμε. Μια εύκολη ιδέα για γλύκισμα τώρα τις γιορτές είναι μικρά παστάκια … με τη συνταγή του κέικ.
Υλικά για το κέικ
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1κούπα λάδι
- 1 baking powder
- 3 κούπες αλεύρι
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το χυμό και σταδιακά το αλεύρι και το baking αφού τα έχουμε κοσκινίσει. Ρίχνουμε την τρούφα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180οC για 40 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Για τη σάλτσα σοκολάτας θα χρειαστούμε:
- 80 gr κακάο
- 100 gr ζάχαρη άχνη
- 200 gr βραστό νερό
- 20 gr βούτυρο

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς με τη μαρίζ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βουτάμε μέσα τα κομμάτια από το κέικ ώστε να πάει το σιρόπι παντού. Τα τοποθετούμε σε χαρτάκια. Μπορείτε να τα στολίσετε με τρούφα, καραμελάκια, ινδοκάρυδο και ότι άλλο θέλετε.
Καλή επιτυχία!!