Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Ένα εύκολο και νηστίσιμο γλυκό, που πολύ συχνά είχαμε στο σπίτι μας, είναι ο χαλβάς από σιμιγδάλι. Έχει την τιμητική του αυτές τις μέρες της νηστείας και σερβίρεται τέλεια με τον καφέ σας!!Η συνταγή είναι της γιαγιάς και πολύ εύκολη να τη θυμάσαι…. Με δοσολογίες  1,2,3,4….

Υλικά:

  • Μια κούπα καλαμποκέλαιο
  • Δυο κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 4 κούπες νερό

Εκτέλεση:

Καβουρδίζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι, μέχρι να πάρει ένα, ελαφρώς, χρυσαφί χρώμα. Σε ένα μπολ διαλύουμε το νερό με τη ζάχαρη και αφού έχουμε χαμηλώσει αρκετά το μάτι της κουζίνας, το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις απορροφήσει όλο το νερό το βγάζουμε από το μάτι και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Το αφήνουμε για περίπου ένα τέταρτο και έπειτα το βάζουμε σε φόρμα για να του δώσουμε σχήμα.

Tips: Μόλις ρίξουμε το νερό με τη ζάχαρη στο σιμιγδάλι προσθέτουμε κανέλα και αν θέλουμε και ξηρούς καρπούς (κατά προτίμηση δική μου καρύδια και σταφίδες). Σήμερα δεν έβαλα καρύδια μέσα για να δώσω και στον μικρό και τα χρησιμοποίησα μόνο στη διακόσμηση.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα