
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
Ένα εύκολο και νηστίσιμο γλυκό, που πολύ συχνά είχαμε στο σπίτι μας, είναι ο χαλβάς από σιμιγδάλι. Έχει την τιμητική του αυτές τις μέρες της νηστείας και σερβίρεται τέλεια με τον καφέ σας!!Η συνταγή είναι της γιαγιάς και πολύ εύκολη να τη θυμάσαι…. Με δοσολογίες 1,2,3,4….
Υλικά:
- Μια κούπα καλαμποκέλαιο
- Δυο κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
- 4 κούπες νερό
Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι, μέχρι να πάρει ένα, ελαφρώς, χρυσαφί χρώμα. Σε ένα μπολ διαλύουμε το νερό με τη ζάχαρη και αφού έχουμε χαμηλώσει αρκετά το μάτι της κουζίνας, το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις απορροφήσει όλο το νερό το βγάζουμε από το μάτι και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Το αφήνουμε για περίπου ένα τέταρτο και έπειτα το βάζουμε σε φόρμα για να του δώσουμε σχήμα.
Tips: Μόλις ρίξουμε το νερό με τη ζάχαρη στο σιμιγδάλι προσθέτουμε κανέλα και αν θέλουμε και ξηρούς καρπούς (κατά προτίμηση δική μου καρύδια και σταφίδες). Σήμερα δεν έβαλα καρύδια μέσα για να δώσω και στον μικρό και τα χρησιμοποίησα μόνο στη διακόσμηση.
