Φύλλα εργασίας από την polkadots.gr

Φύλλα εργασίας από την polkadots.gr

Η αγαπημένη μας Polkadots, κατά κόσμον Ίριδα, δημιουργεί τα δικά της φύλλα εργασίας με σκοπό να μας βοηθήσει να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά μας. Όντας εκπαιδευτικός και μαμά και η ίδια δημιούργησε το δικό της blog www.polkadots.gr που μπορείτε να βρείτε πολλές προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης, παιχνιδιών, κατασκευών και συνταγών για τα παιδιά.

Πρόσφατα δημιούργησε και το δικό της ¨μαγαζάκι¨ στη γωνιά του jamjar.  Το κατάστημα της polkadots προσφέρει εκτυπώσιμο υλικό (printables) που συντελούν στην γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, μέσω της αγαπημένης διαδικασίας των παιδιών, του παιχνιδιού και της ψυχαγωγίας.

Εμείς αποκτήσαμε τα εκτυπώσιμα ψηφιακά φύλλα εργασίας : Η φίλη μας η μέλισσα! που είναι κατάλληλα για παιδιά ηλικίας 3 έως 5,5 ετών. Παιδαγωγικοί στόχοι του υλικού είναι η Προγραφή, προανάγνωση, φωνολογική ενημερότητα, ακουστική αντίληψη, οπτική αντίληψη, ανάπτυξη λεξιλογίου προμαθηματικές έννοιες, πρόσθεση, ταξινόμηση, αντιστοίχιση, λεπτή κινητικότητα, καλλιτεχνικά, χρήση ψαλιδιού και κόλλας, χρήση μολυβιού, μαρκαδόρους. Το υλικό για τη θεματική της μέλισσας καλύπτει τομείς μελέτης όπως Γλώσσα, Μαθηματικά, Ζωολογία, Ανθρωπογενές- Φυσικό περιβάλλον, Δημιουργία και Έκφραση προσφέρεται σε πολύ οικονομική τιμή.

Αναλυτικά περιλαμβάνει:

🐝Εποπτικό υλικό και 9 Αφίσες (κύκλος ζωής μέλισσας, ανατομία μέλισσας, τα 3 είδη μελισσών, τα προϊόντα της μέλισσας, ο μελισσοκόμος, τα 4 σπίτια της μελισσας, πως φτιάχνεται το μέλι, fun facts για τη μελισσα )

🐝Γνωρίζω το γραμμα Μ

🐝Γράφω λέξεις

🐝Ακουστική αντιληψη και φωνολογικη ενημερότητα

🐝Καρτέλες με ασκήσεις προγράφης

🐝Θεματικο παζλ

🐝Λαβύρινθοι και διαδρομές

🐝Γνωρίζω το σχήμα της κυψέλης (εξάγωνο προγραφή)

🐝Καρτέλες μαθηματικών (πρόσθεση, αρίθμηση, ταξινομηση, αντιστοίχιση, μοτίβο)

🐝Γνωρίζω τα χρώματα μέσα από την ανάμειξή τους

🐝Βρες τις διαφορες

🐝Ζωγραφική με άξονα συμμετρίας

🐝Χρωμοσελίδες

🐝Πρόταση κατασκευής με ανακυκλώσιμα υλικά

🐝Χαρτοκοπτική

Φυσικά και ξεκινήσαμε αμέσως να το δουλεύουμε, μιας και μείναμε σπίτι. Η πρώτη μας εργασία ήταν η κατασκευή μέλισσας με ανακυκλώσιμα υλικά…. τόσο πολύ μας άρεσε που φτιάξαμε δύο μελισσάκια. Το ένα με χρήση τέμπερας και το άλλο με χαρτόνι!!! Προσωπικά περιμένω πως και πως να ανοίξουν τα σχολεία για να το επεξεργαστούμε και με τα παιδάκια μας στον Παιδικό!!

Βρείτε το στο: https://www.jamjar.gr/store/polkadots ή μπορείτε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό μας σε facebook και instagram!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα