
“Φωλιές” με κρέμα
Καραντίνα ξανά κι ο χρόνος δύσκολα κυλά.. Καιρός, λοιπόν, να το ρίξουμε (ξανά) στη μαγειρική! (Άλλη μια καραντίνα να μας βρει και θα γίνουμε αγνώριστοι απ’ τα κιλά! Ως παλιά, μαγείρισσα η μαμά έχει μια ολόκληρη συλλογή βιβλίων μαγειρικής.. Εκεί ανακάλυψα κ τη σημερινή συνταγή!
ΥΛΙΚΑ:
Για την κρέμα:
1 κούπα ζάχαρη
4 κρόκους
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
6 κούπες γάλα
βανίλια και ξύσμα λεμονιού
μισή κούπα βούτυρο λιωμένο
Για το φύλλο:
1 πακέτο σφολιατάκια
λιωμένο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε με την κρέμα!
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη , τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά! Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε, συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά. Όταν πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε τη βανίλια, το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά! Η κρέμα είναι έτοιμη! Την αφήνουμε να κρυώσει!
Σε φόρμες από cupcakes βάζουμε τα σφολιατάκια και τα βουτυρώνουμε! Έπειτα, βάζουμε μια κουταλιά (γενναία) κρέμας ! Αφού τελειώσουμε με όλα τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ,περίπου, 45 λεπτά με μία ώρα!
Οι φωλιές είναι έτοιμες! Μπορείτε να σερβίρετε με άχνη και κανέλα!
tip: Αντί για σφολιατάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλο κρούστας και να φτιάξετε φλογέρες κρέμας!