Φυτεύω το δικό μου Αβοκάντο

Φυτεύω το δικό μου Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό και γευστικό φρούτο. Αποτελεί βασικό συστατικό για μια θρεπτική διατροφή. Δοκιμάστε να καλλιεργήσετε ένα δέντρο αβοκάντο στο σπίτι σας. Είναι πάρα πολύ εύκολο. Δείτε πώς μπορείτε κι εσείς να αποκτήσετε ένα δέντρο αβοκάντο ξεκινώντας από έναν σπόρο. Παρακάτω περιγράφεται τι πρέπει να κάνετε:

Παίρνουμε ένα λίγό πιο ώριμο αβοκάντο. Το ανοίγουμε στη μέση και εύκολα βγαίνει το κουκούτσι .

Χαράζουμε το κουκούτσι σε τρία σημεία, βάζουμε οδοντογλυφίδες ή ξυλάκια από σουβλάκι για να σταθεί στο γυάλινο βάζο ώστε να μην βυθιστεί ολόκληρο στο νερό.

Γεμίζουμε το βάζο με νερό. Τοποθετούμε το κουκούτσι έτσι ώστε η μύτη του να είναι έξω από το νερό. Σε διαφορετική περίπτωση μπορούμε να το φυτέψουμε κατευθείαν στο χώμα , αφήνοντας, όμως, και πάλι τη μυτούλα του κουκουτσιού έξω. Στο νερό, βέβαια, είναι μια καλή ευκαιρία για παρατηρήσουμε με τα παιδιά την ανάπτυξη του. Καλό είναι να τα τοποθετήσετε δίπλα σε ένα φωτεινό παράθυρο.

Μετά από δυο τρεις εβδομάδες θα αρχίσει να ξεπροβάλει το φυτό. Μπορούμε πλέον να το βάλουμε σε χώμα. Το ποτίζουμε δυο φορές την εβδομάδα .

Τα αβοκάντο αναπαράγονται με τις μέλισσες. Παρόλο που το κάθε φυτό παράγει και αρσενικά και θηλυκά λουλούδια, αυτά δεν είναι ενεργά (ανθισμένα) ταυτόχρονα, οπότε για να καρπίσουν καλό είναι να υπάρχουν πολλά φυτά στον ίδιο χώρο, ώστε οι μέλισσες να έχουν περισσότερες πιθανότητες να ανακατέψουν την γύρη και να τα γονιμοποιήσουν. Σε 3 με 4 χρόνια συνήθως παράγουν καρπό.

Καρπό μπορεί να μην πάρουμε αλλά είναι σίγουρα ένα όμορφο φυτό εξωτερικού χώρου και σίγουρα το παιδί θα χαρεί την όλη διαδικασία.

Μας ενώνει η αγάπη και η ενασχόληση μας σε ότι αφορά τα παιδιά… Και μετά από πολλές σκέψεις και απόπειρες καταλήξαμε να δημιουργήσουμε το «Παραμυθοσκόπιο» μας, ένα ιστολόγιο με άξονα του το παιδί. Μέσα από αυτό θέλουμε να μοιραστούμε άρθρα και συμβουλές, κατασκευές και ιδέες για δημιουργική απασχόληση, προτάσεις παιδικών βιβλίων και παραμυθιών, συνταγές και διάφορα tips που μπορούν να συμβάλλουν στην καθημερινότητα μας. Αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, όμως, είναι και η ιδιότητα μας ως παιδαγωγοί γι’ αυτό και θα συναντήσετε και άρθρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ευελπιστούμε, εκτός από τους γονείς, να φανούν χρήσιμα και σε συναδέλφους παιδαγωγούς - εκπαιδευτικούς.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα