Φρούτα και λαχανικά, εμπρός, μαρς!

Φρούτα και λαχανικά, εμπρός, μαρς!

Οι Εκδόσεις Μίνωας μας παρουσιάζουν το νέο παιδικό βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη ¨Φρούτα και λαχανικά, εμπρός, μαρσ!¨. Ο συγγραφέας του best seller ¨Σασμός¨ στο συγκεκριμένο παιδικό βιβλίο διαχειρίζεται το θέμα της υγιεινής διατροφής και με αστείο τρόπο παρουσιάζει τα φρούτα και τα λαχανικά στα παιδιά. Σε κάθε σελίδα του βιβλίου κάνουν συζήτηση τα φρούτα και τα λαχανικά και με αριστοτεχνικό τρόπο μας παρουσιάζονται δίνοντας χαρακτηριστικά τους. Η ζωηρή εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου μας ανοίγει την όρεξη για ένα κατακόκκινο μήλο, ένα θρεπτικό αβοκάντο, ακόμη και για ένα ξινούτσικο λεμόνι. Το υπέροχο τραγούδι συνοδεύει υπέροχα το βιβλίο και μπορείτε να το ακούσετε με τη χρήση του QR code. Η ανάγνωση με το παιδί έχει πολλά οφέλη και το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να γνωρίσουν τα παιδιά τα φρούτα και τα λαχανικά και γιατί όχι, να τα αγαπήσουν κιόλας! Ιδανικό για παιδιά 2 ετών και άνω.

Σε κάθε σελίδα του βιβλίου κάνουν συζήτηση τα φρούτα και τα λαχανικά και με αριστοτεχνικό τρόπο μας παρουσιάζονται δίνοντας χαρακτηριστικά τους. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι στεναχωρημένα γιατί τα περισσότερα παιδιά δεν ξέρουν ούτε το όνομα τους και αγνοούν πόσο ωφέλιμα είναι. Η ιδέα της μπανάνας ήρθε σαν λύση στο πρόβλημα τους… θα έκαναν όλοι μαζί παρέλαση. Τους βοήθησαν όλοι, ο μανάβης, ο χασάπης, ο φούρναρης και ένας μουσικός έγραψε ένα υπέροχο τραγούδι. Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέλασαν μπροστά στον καλοντυμένο Δήμαρχο και σε όλα τα παιδιά για να θυμούνται πάντα όλοι το όνομα τους. Το βιβλίο είναι ιδανικό και για το σχολείο, ειδικά τώρα τον Οκτώβριο που είναι και ο μήνας της υγιεινής διατροφής.

Λίγα Λόγια από το οπισθόφυλλο

Έγινε μια μέρα των φρούτων η συγκέντρωση
κι εκεί αποφασίσανε να κάνουνε παρέλαση.
Γιατί; Μα για να μάθουν στα παιδιά
τα ονόματά τους, αλλά και τα οφέλη που προσφέρουν.
Έτσι οι μικροί μας φίλοι δε θα ξεχάσουν ποτέ
τα φρούτα και τα λαχανικά και θα τα προτιμούν
στην καθημερινή τους διατροφή.
Εμπρός, μαρς, λοιπόν!
Η παρέλαση μας περιμένει!

Να κρατάει τη σημαία η μπανάνα η ωραία
και το κόκκινο το μήλο που ’χει το νεράντζι φίλο
.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το δικό σας αντίτυπο ΕΔΩ. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα