Φθινοπωρινές Φυλλοζωγραφιές……

Φθινοπωρινές Φυλλοζωγραφιές……

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το φθινόπωρο και όντας στην πρώτη εβδομάδας καραντίνας (παιδικός βλέπετε) μαζέψαμε φύλλα από τον περίπατο μας.

Παρατηρήσαμε πόσα διαφορετικά σχέδια φύλλα υπάρχουν αλλά και πως έχουν αλλάξει χρώμα με την παλέτα του φθινοπώρου…. Τα φέραμε σπίτι και δεν τα αφήσαμε παραπονεμένα …τα περιποιηθήκαμε μια χαρά. Τα ζωγραφίσαμε , τα κολλήσαμε, τα κάναμε σφραγίδες….. και άλλες ιδέες είχαμε αλλά ξεράθηκαν… Στην επόμενη βόλτα μας θα μαζέψουμε σίγουρα και άλλα.

Θέλετε να δείτε μερικές ιδέες δημιουργικής απασχόλησης με φύλλα;

Ταξινόμηση – Σχεδίασα το περίγραμμα διαφορετικών φύλλων στο χαρτί και έπρεπε ο μικρός να τα βάλει στη σωστή θέση. Ήταν πολύ εύκολο για την ηλικία του (3 ετών) αλλά του άρεσε πολύ και το έκανε πολλές φορές. Φυσικά στο τέλος χρωματίσαμε το εσωτερικό των περιγραμμάτων.

Μέθοδος Φροτάζ – Βάζουμε το φύλλο κάτω από το χαρτί και περνάμε από πάνω με την ξυλομπογιά για να βγεί το σχέδιο του. Η αλήθεια είναι ότι το περισσότερο το έκανα εγώ αλλά του φάνηκε ¨μαγικό¨!!!!!

Φθινοπωρούληδες – Μεταμορφώσαμε τα φύλλα μας δίνοντας τους πρόσωπο. Κολλήσαμε ματάκια σε διάφορα μεγέθη και με το πινέλο χρωμάτισε στόμα. Χρησιμοποίησα απλή κόλλα UHU και εκτός από τα ματάκια χειροτεχνίας και κάτι αυτοκόλλητα που είχα σπίτι. Το ευχαριστήθηκε και μάλιστα χάρισε ένα και στην οδοντίατρο του!!!

Περίγραμμα με λαδοπαστελ – Βάλαμε το φύλλο στη μέση και με διαφορετικό χρώμα λαδοπαστέλ κάθε φορά κάναμε το περίγραμμα του. Επίσης το περισσότερο εγώ ….μάλλον είναι για λίγο μεγαλύτερα παιδάκια ή για αυτά που αγαπάνε τη ζωγραφική γιατί ομολογώ εμείς δεν είμαστε και φαν…..

Τυπώματα με φύλλα – Με δακτυλομπογιά βάψαμε το φύλλο μας και το γυρίσαμε πάνω στο χαρτί για να αφήσει το τύπωμα του…. Χρησιμοποιήσαμε άκρως φθινοπωρινά χρώματα πορτοκαλί και καφέ. Ξετρελάθηκε και γέμισε το χαρτί τυπώματα!!!

Και μια ιδέα από το φίλο μας τον Απόλλωνα….. έκανε κολλάζ με φύλλα το σήμα της ειρήνης!!!!

Πραγματικά με ένα τόσο απλό υλικό που το βρίσκουμε παντού μπορούμε να κάνουμε απίστευτα πράγματα!!! Στείλτε μας και τις δικές σας ιδέες… καραντίνα έχουμε να απασχολούμαστε λίγο δημιουργικά!!!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα