Φανταστικά παραμύθια…. από τις Εκδόσεις Key Books!!!

Φανταστικά παραμύθια…. από τις Εκδόσεις Key Books!!!

Οι Εκδόσεις KEY BOOKS κυκλοφορούν όμορφα βιβλία για μικρούς και μεγάλους. Γνωρίζαμε, εδώ και καιρό, τα βιβλία τους αλλά η καταπληκτική σειρά της ταλαντούχας συγγραφέως εικονογραφημένων παιδικών βιβλίων, Marta Altes, είναι αυτή που ξεχωρίσαμε. Η Ισπανική της καταγωγή είναι, ίσως, αυτή που δίνει μια μοναδική πινελιά στις κυκλοφορίες της. Επιμελείται η ίδια την εικονογράφηση των βιβλίων της και σε ταξιδεύει σε κάθε ξεφύλλισμα αφού καταφέρνει να παρουσιάσει την ζωή με θετική και αστεία ματιά. Η κάθε ιστορία είναι τόσο μαγική που στην ολοκλήρωση της ανάγνωσης σου δημιουργείται ένα όμορφο χαμόγελο. Τα βιβλία της απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω, σε μια περίοδο εξερεύνησης και ανακάλυψης του κόσμου και της ζωής.

Πιο αναλυτικά, Το Μαιμουδάκι,  είναι ένα μικρό ζωάκι στον κόσμο των μεγάλων όπου όλα φαίνονται δύσκολα και ακατόρθωτα. Διαπιστώνοντας, έτσι, πως όσο πιο μικρός είσαι τόσο πιο μεγάλες είναι οι περιπέτειες που έχεις να αντιμετωπίσεις. Το μικρό φιλαράκι του βιβλίου μας έχει βαρεθεί να χάνει πάντα τις ευκαιρίες που του δίνονται. Αλλά αυτό είναι αποφασισμένο να καταφέρει κάτι μεγάλο και πολύ σπουδαίο. Να σκαρφαλώσει στην κορυφή του πιο ψηλού δέντρου της ζούγκλας. Η διαδρομή δεν είναι εύκολη, περνάει  από πολλές δοκιμασίες.. Πεισμώνει και τελικά τα καταφέρνει! Στο τέλος, όμως, διαπιστώνει πως όσο πιο μικρούλης είσαι….τόσο πιο μεγάλες είναι και οι αγκαλιές που δέχεσαι! Το μαιμουδάκι είναι ένα αστείο και εμψυχωτικό εικονογραφημένο παραμύθι που δείχνει στους μικρούς μας φίλους ότι ο κόσμος είναι ένα μεγάλο, άγριο και υπέροχο μέρος που όλα είναι δυνατά. Αρκεί να προσπαθήσεις και να μην τα παρατάς!  Ως εκπαιδευτικός, οφείλω, να δω με διαφορετική ματιά το συγκεκριμένο βιβλίο και να σας το αναλύσω με άλλη ματιά. Στην μικρή μας ιστορία υπάρχουν βαθύτερα νοήματα όπως η διαφορετικότητα, αφού ο κύριος ήρωας είναι ο πιο ξεχωριστός από τους υπόλοιπους. Φυσικά, υπάρχει και η σιωπηλή παρουσία της τίγρης που συντροφεύει το μαιμουδάκι, ακόμη, και στην πιο ψηλή κορυφή του δέντρου. Στο τέλος, όμως, η μεγάλη αγκαλιά που δέχεται ο ήρωας μας είναι αυτή που κερδίζει!

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ένας συγκινητικός ύμνος στην καλοσύνη και στην φιλία, όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. Ένα λευκό και μεγαλόσωμο σκυλάκι βρίσκεται, ξαφνικά, σε μια πόλη. Εκεί πρέπει να ξεκινήσει μια νέα ζωή αφού είναι μόνο του και χωρίς σπίτι. Ξεκινώντας, όμως, την αναζήτηση, κάποιες φορές, νιώθει ενθουσιασμένο με αυτά που βλέπει και κάποιες άλλες κατανοεί πόσο δύσκολο είναι να είσαι καινούργιος και να νιώθεις τόσο διαφορετικός, όσο καλή διάθεση και να έχεις. Περνώντας οι μέρες ολοένα και απογοητεύεται…. ώσπου μια στιγμή καλείται να βοηθήσει ένα κορίτσι που είχε χάσει την μητέρα της. Αποφασίζει να την βοηθήσει και ξαφνικά όλα αλλάζουν! Ο χνουδωτός μας ήρωας βρίσκει όλα αυτά που έψαχνε και μια δυνατή φιλία ξεκινά! Εάν παρατηρήσετε μια – μια τις σελίδες του βιβλίου θα διαπιστώσετε πως ο κάθε χαρακτήρας είναι ξεχωριστός αφού υπάρχουν άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, προτιμήσεων και ηλικιών. Όλα αυτά καθρεπτίζουν την σημερινή ζωή των σύγχρονων πόλεων.

Δυο πολύ διασκεδαστικές και πολύχρωμες ιστορίες που σίγουρα θα λατρέψετε εσείς και τα μικρά σας! Τέλος, είναι η κατάλληλη αφορμή για την έναρξη πολλών συζητήσεων για να θίξετε ζητήματα όπως η αγάπη, η φιλία, η  διαφορετικότητα και η αποδοχή!

Εσείς γνωρίζατε τα KEY BOOKS ? Για να κάνετε δικά σας τα καταπληκτικά βιβλία αλλά και την υπόλοιπη σειρά, κάντε CLICK ΕΔΩ !!!

Είμαι η Αφροδίτη.. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αργότερα απέκτησα εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Πλέον, εργάζομαι ως νηπιαγωγός παράλληλης στήριξης σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Η αγάπη μου για τα παιδιά, η εξερεύνηση του μαγικού τους κόσμου καθώς και η άριστη συνεργασία με τα κορίτσια αποτέλεσαν βασικές προϋποθέσεις για να γίνω μέλος στην ομάδα του Παραμυθοσκοπίου ..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα