Τσάντα βόλτας

Τσάντα βόλτας

Το μόνιμο θέμα σε εξόδους με τα παιδιά ή ταξίδια είναι να βρω τρόπους να τα απασχολώ. Μια χρήσιμη ιδέα, είναι η οργάνωση μιας τσάντας βόλτας. Προσωπικά  την χρησιμοποιώ εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια από τα μεγάλα μου ακόμη παιδιά και φυσικά αποτέλεσε και μόνιμο αξεσουάρ για τον μικρότερο. Με έχει  βγάλει πολλές φορές ασπροπρόσωπη, με όσα κρύβονται μέσα έχω  κρατήσει  για ώρα τα παιδιά απασχολημένα, με  δημιουργικές δραστηριότητες, για να απολαύσω το καφεδάκι μου ή  ένα γεύμα αλλά και αυτά να μην βαρεθούν.

Θέλετε μερικές ιδέες τι κρύβεται στην δική μας τσάντα για βόλτα;

Στην τσάντα βάζω πάντα μικρά παιχνιδάκια  που δεν τα έβλεπε πολύ ο μικρός και σίγουρα θα ενθουσιαστεί όταν τα ανακαλύψει. Όπως playmobil με τα οποία φτιάχνουμε ιστορίες ή αυτοκινητάκια.  Τελευταία βάζω και ένα μικρό ή και μεγάλο μερικές φορές pop-it. Πάντα υπάρχει μέσα στην τσάντα ένα μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι και ψαλιδάκι για τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του παιδιού. Έχω οργανώσει ακόμη εύκολα παιχνίδια με γλωσσοπίεστρα και ξύλινους κύβους όπου το παιδί αντιγράφει μοτίβα και εικόνες και τα αναπαριστά με τα υλικά που υπάρχουν στην τσάντα. Τώρα που μεγαλώσαμε έχω βάλει και μια πλαστικοποιημένη  καρτέλα με αριθμούς και μαρκαδόρο μαυροπίνακα…. σβήνουμε και γράφουμε αριθμούς για να εξασκηθούμε!! Τελευταίο παιχνίδι είναι ένα memory με πλαστικοποιημένες κάρτες που μπορεί να παίξει μόνος του ή και με παρέα.

Ανάλογα με την ηλικία αλλά και τα θέλω του παιδιού σας μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα και την τσάντα για την βόλτα σας!! Περιμένουμε

Μας ενώνει η αγάπη και η ενασχόληση μας σε ότι αφορά τα παιδιά… Και μετά από πολλές σκέψεις και απόπειρες καταλήξαμε να δημιουργήσουμε το «Παραμυθοσκόπιο» μας, ένα ιστολόγιο με άξονα του το παιδί. Μέσα από αυτό θέλουμε να μοιραστούμε άρθρα και συμβουλές, κατασκευές και ιδέες για δημιουργική απασχόληση, προτάσεις παιδικών βιβλίων και παραμυθιών, συνταγές και διάφορα tips που μπορούν να συμβάλλουν στην καθημερινότητα μας. Αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, όμως, είναι και η ιδιότητα μας ως παιδαγωγοί γι’ αυτό και θα συναντήσετε και άρθρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ευελπιστούμε, εκτός από τους γονείς, να φανούν χρήσιμα και σε συναδέλφους παιδαγωγούς - εκπαιδευτικούς.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα