Τσάντα βόλτας

Τσάντα βόλτας

Το μόνιμο θέμα σε εξόδους με τα παιδιά ή ταξίδια είναι να βρω τρόπους να τα απασχολώ. Μια χρήσιμη ιδέα, είναι η οργάνωση μιας τσάντας βόλτας. Προσωπικά  την χρησιμοποιώ εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια από τα μεγάλα μου ακόμη παιδιά και φυσικά αποτέλεσε και μόνιμο αξεσουάρ για τον μικρότερο. Με έχει  βγάλει πολλές φορές ασπροπρόσωπη, με όσα κρύβονται μέσα έχω  κρατήσει  για ώρα τα παιδιά απασχολημένα, με  δημιουργικές δραστηριότητες, για να απολαύσω το καφεδάκι μου ή  ένα γεύμα αλλά και αυτά να μην βαρεθούν.

Θέλετε μερικές ιδέες τι κρύβεται στην δική μας τσάντα για βόλτα;

Στην τσάντα βάζω πάντα μικρά παιχνιδάκια  που δεν τα έβλεπε πολύ ο μικρός και σίγουρα θα ενθουσιαστεί όταν τα ανακαλύψει. Όπως playmobil με τα οποία φτιάχνουμε ιστορίες ή αυτοκινητάκια.  Τελευταία βάζω και ένα μικρό ή και μεγάλο μερικές φορές pop-it. Πάντα υπάρχει μέσα στην τσάντα ένα μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι και ψαλιδάκι για τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του παιδιού. Έχω οργανώσει ακόμη εύκολα παιχνίδια με γλωσσοπίεστρα και ξύλινους κύβους όπου το παιδί αντιγράφει μοτίβα και εικόνες και τα αναπαριστά με τα υλικά που υπάρχουν στην τσάντα. Τώρα που μεγαλώσαμε έχω βάλει και μια πλαστικοποιημένη  καρτέλα με αριθμούς και μαρκαδόρο μαυροπίνακα…. σβήνουμε και γράφουμε αριθμούς για να εξασκηθούμε!! Τελευταίο παιχνίδι είναι ένα memory με πλαστικοποιημένες κάρτες που μπορεί να παίξει μόνος του ή και με παρέα.

Ανάλογα με την ηλικία αλλά και τα θέλω του παιδιού σας μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα και την τσάντα για την βόλτα σας!! Περιμένουμε

Είμαι η Βούλα, ιδιοκτήτρια Παιδικού Σταθμού και ΚΔΑΠ στα Γρεβενά και η ενασχόλησή μου με την προσχολική εκπαίδευση ξεπερνάει τα 10 χρόνια. Mαμά της Στέλλας, του Δημήτρη και του Απόλλωνα. Και επειδή δεν έχω ησυχία, δεν μου έφταναν οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, αποφάσισα να συμμετέχω στη δημιουργία του «Παραμυθοσκόπιου».

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα