
Τραχανόπιτα με μπεϊκον
Φτιάχνουμε την παραδοσιακή τραχανόπιτα με μοντέρνα “πινελιά¨ .
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 2 κούπες Τραχανά γλυκό
- 1 κούπα Αλεύρι
- 3 Αυγά
- 4 φέτες Μπέϊκον
- 1 κομμάτι Τυρί φέτα
- 1 κούπα Κασέρι τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας Βούτυρο
- 1 ποτήρι Γάλα
- 1 Baking powder
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον γλυκό τραχανά, το βούτυρο και το ποτήρι με το καυτό γάλα. Τα αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το μπεϊκον, τρίβουμε το τυρί φέτα και τα ρίχνουμε στο μπολ. Χτυπάμε τα αυγά σαν να κάνουμε ομελέτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί .Μετά Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα. Το βάζουμε στο φούρνο να ροδίσει περίπου για μισή ώρα και έτοιμη η τραχανόπιτα μας.