Το Χιονανθρωπάκι μας ….. από τις Εκδόσεις Διάπλους

Το Χιονανθρωπάκι μας ….. από τις Εκδόσεις Διάπλους

Από χθες επιτέλους το χιόνι έκανε για τα καλά την εμφάνιση του….. Μικροί αλλά και μεγάλοι τρέξαμε να παίξουμε και να φτιάξουμε χιονάνθρωπο… Άλλος μικρό, άλλος μεγάλο αλλά πάντα με την καθιερωμένη μύτη καρότο!!!!Ευκαιρία λοιπόν με την επιστροφή μας από τα χιονοπαιχνίδια να διαβάσουμε το βιβλίο της Μαριλένας Καββαδά ¨Το ΧιονΑΝΘΡΩΠΑΚΙ μας¨ που κυκλοφορεί από Εκδόσεις Διάπλους. Η εικονογράφηση της Λιάνας Δανεζάκη κάνει την ανάγνωση ευχάριστη με τις παιχνιδιάρικες εικόνες της.

Εμείς είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε το βιβλίο από διαδικτυακή παρουσίαση και το αγαπήσαμε. Και πως να μην το αγαπήσει κανείς; Μια γλυκιά ιστορία που μας μαθαίνει τη χαρά της προσφοράς, την ενσυναίσθηση και την ανιδιοτελή φροντίδα μας προς τους άλλους. Το χιονανθρωπάκι της καρδιάς μας έδωσε ότι είχε σε αυτούς που τα είχαν ανάγκη χωρίς καν να σκεφτεί ανταπόδοση…..η ζωή όμως πάντα μας τα επιστρέφει σε μεγαλύτερο κιόλας βαθμό!!

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο:

Ένα κινέζικο ρητό λέει: Αν θες ευτυχία για μια ώρα, πάρε έναν υπνάκο. Αν θες ευτυχία για μια ημέρα, πήγαινε να ψαρέψεις. Αν θες ευτυχία για έναν χρόνο, κληρονόμησε μια περιουσία. Αν θες ευτυχια ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ…ΒΟΗΘΑ κάποιον άλλον”

Μπορεί το χιονΑΝΘΡΩΠΑΚΙ μας να μην άκουσε ποτέ ως τώρα αυτό το ρητό, αλλά με την ενσυναίσθηση, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του σε κάθε πράξη που κάνει με την καρδιά του, ανακαλύπτει την ευτυχία που γεννά η καλοσύνη και μας αποκαλύπτει πως τίποτα δεν αξίζει πιο πολύ απ’ όσα κάνουμε για τους άλλους.

Εσύ τι νομίζεις; Άπλωσε το χέρι σου, χάρισε μια γλυκιά κουβέντα……. Άνοιξε την αγκαλιά σου, μοίρασε μερικά χαμόγελα…… Κι αν αποφασίσεις να με διαβάσεις ……. Άνοιξε την καρδιά σου!!!

Εμείς θα σας προτείναμε να ανοίξετε την καρδιά σας και να διαβάσετε το χιονΑΝΘΡΩΠΑΚΙ !!! Θα ζεστάνει την ψυχή του κάθε μικρού αναγνώστη. Μπορείτε να το αποκτήσετε από Εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΕΔΩ.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα