Το φάντασμα του Καντερβιλ

Το φάντασμα του Καντερβιλ

Η νουβέλα του Όσκαρ Ουάϊλντ ¨Το φάντασμα του Κάντερβιλ¨ κυκλοφορεί σε διασκευή για παιδιά 5 ετών και άνω από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Η διασκευή έχει την υπογραφή της Αγγελικής Δαρλάση. Η εικονογράφηση που είναι έντονη σε μεταφέρει σε άλλες εποχές, σκοτεινές και μακρινές, ανήκει στον Βασίλη Γρίβα. Μια διαχρονική ιστορία για το τι πραγματικά είναι ο φόβος, η ζωή, ο θάνατος αλλά και τη δύναμη της αγάπης, της φιλίας της εμπιστοσύνης!!

Δεν έχασα στιγμή να το διαβάσω γιατί η ιστορία του μου ήταν ήδη γνωστή και αγαπημένη. Μπορεί να σας τρομάξει το εξώφυλλο ή οι εικόνες, ακόμη και η ιδέα του φαντάσματος αλλά είναι πράγματι μια υπέροχη ιστορία. Την είχαμε παρακολουθήσει με τα παιδιά του παιδικού σταθμού σε θεατρική παράσταση και έχω να πω ότι κανένας δεν φοβήθηκε. Το κωμικό στοιχείο στην ιστορία είναι έντονο καθώς το φάντασμα δεν κατορθώνει με τα τεχνάσματα του να τρομάξει την οικογένεια που μετακόμισε στον πύργο. Ένα βιβλίο ιδανικό για να ταξιδέψετε στην κουλτούρα της Αγγλίας του προηγούμενου αιώνα αλλά ταυτόχρονα να μυήσετε το παιδί στην πένα των κλασικών συγγραφέων και στην πρώτη του γνωριμία με τον Όσκαρ Ουάϊλντ. Προσωπικά θα το πρότεινα κυρίως για παιδιά δημοτικού που σίγουρα μπορούν να το κατανοήσουν καλύτερα και να το αγαπήσουν.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

Όλοι το ήξεραν ότι το κάστρο του Κάντερβιλ ήταν στοιχειωμένο. Όμως αυτό καθόλου δεν αποθάρρυνε την οικογένεια Ότις από το ν’ αγοράσει το κάστρο, αφού κανείς τους δεν πίστευε στα φαντάσματα. Ούτε, φυσικά, τα φοβόταν. Γι’ αυτό και η ζωή του γέρικου φαντάσματος του Κάντερβιλ θα γίνει πραγματικά δύσκολη εξαιτίας αυτών των διαφορετικών ανθρώπων.

Η κλασική κι αγαπημένη ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ, με αγωνία, χιούμορ αλλά και ειλικρινές συναίσθημα για το τι τελικά μπορεί να σημαίνει να είσαι φάντασμα, αλλά και για το ποιο είναι το πραγματικό νόημα του φόβου και της αγάπης.

Μην ξεχάσετε να αποκτήσετε το δικό σας ¨Φάντασμα του Κάντερβιλ¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο ΕΔΩ.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα