Το περιπετειώδες ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Το περιπετειώδες ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Φέτος το δίκο μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, είναι κάπως διαφορετικό . Δεν είχε κεράσματα και δώρα … παρά μόνο περιπέτειες … (Κάπως έπρεπε να τραβήξω την προσοχή και των τριών παιδιών μου)

Η μεγάλη μου κόρη η Στέλλα (12 ετών) ήταν η βοηθός μου. Μαζί τα ετοιμάσαμε όλα .Ο Δημήτρης (10 ετών) και Απόλλων (2,5 ετών) είναι τα μικρά αγόρια τις οικογένειας μας .

Τις δυο πρώτες μέρες , είχαμε την προετοιμασία (ε…. είμαστε και λίγο της τελευταίας στιγμής ) και το στόλισμα του σπιτιού, για να μπούμε στο κλίμα των γιορτών . Στη συνέχεια γράψαμε χαρτάκια και μπήκαν σε τυχαία θέση σε ένα ημερολόγιο που είχαμε από άλλη χρονιά. Σε κάθε χαρτάκι υπάρχει μια δραστηριότητα ή μια περιπέτεια .

Χριστουγεννιάτικη ιστορία . Η ιστορία που επιλέξαμε να διαβάσουμε πρώτη, ήταν ΄Η μπουγάδα του Αι Βασίλη ‘.Ο μικρός ξετρελάθηκε , και την διαβάζουμε από τότε 10 φορές την ημέρα.

Ζωγραφική και γράμμα στον Αι Βασίλη. Ακόμα και αν τα μεγάλα ξέρουν ότι δεν υπάρχει Αι Βασίλης το γράμμα μας το γράψαμε!

Στολίδια με αλατό ζύμη . Εκεί … η χαρά της νοικοκυράς … Ακόμα μαζεύω αλεύρι από παντού . Μέχρι τα καλύμματα του καναπέ έβγαλα να πλύνω … Αλλά …! το ευχαριστηθήκαμε κάναμε μεγάλο χαμό…

Χριστουγεννιάτικες και υγιεινές μπάρες . Συνταγή Στέλλας … Βρώμη , μέλι , ταχίνι κακάο, και με τα καλουπάκια των Χριστουγέννων δημιουργήσαμε μπάρες στολιδάκια … Βέβαια δεν στολίσαμε πουθενά … τις φάγαμε όλες

Περίπατο στο δάσος για να βρούμε τα ίχνη των ξωτικών. Μια πολύ ωραία βόλτα στο δάσος , που ξύπνησε κάθε φαντασία … Ψάχναμε λοιπόν να βρούμε τα ίχνη των ξωτικών του Αι Βασίλη … Η μαγεία του δάσους δεν μας άφησε παραπονεμένους καθώς ανακαλύψαμε πολλούς θησαυρούς … είδαμε ζωάκια μικρά και μεγάλα , βρήκαμε πολλά φύλλα και όμορφα κλαδιά , παρατηρήσαμε τα δέντρα , νιώσαμε το αεράκι να φυσά στο πρόσωπο μας , κλείσαμε τα μάτια μας και ακούσαμε τις νεράιδες του …

Για να δούμε τι μας περιμένει τις επόμενες μέρες ???

Εσείς κάνατε ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης?

Μας ενώνει η αγάπη και η ενασχόληση μας σε ότι αφορά τα παιδιά… Και μετά από πολλές σκέψεις και απόπειρες καταλήξαμε να δημιουργήσουμε το «Παραμυθοσκόπιο» μας, ένα ιστολόγιο με άξονα του το παιδί. Μέσα από αυτό θέλουμε να μοιραστούμε άρθρα και συμβουλές, κατασκευές και ιδέες για δημιουργική απασχόληση, προτάσεις παιδικών βιβλίων και παραμυθιών, συνταγές και διάφορα tips που μπορούν να συμβάλλουν στην καθημερινότητα μας. Αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, όμως, είναι και η ιδιότητα μας ως παιδαγωγοί γι’ αυτό και θα συναντήσετε και άρθρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ευελπιστούμε, εκτός από τους γονείς, να φανούν χρήσιμα και σε συναδέλφους παιδαγωγούς - εκπαιδευτικούς.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα