Το παιχνίδι του Νάνου… Εκδόσεις Ψυχογιός

Το παιχνίδι του Νάνου… Εκδόσεις Ψυχογιός

¨Το Παιχνίδι του ΝάΝΟΥ¨ το νέο μυθιστόρημα της Χρυσηίδας Δημουλίδου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και φυσικά προστέθηκε στην καλοκαιρινή μας βιβλιοθήκη. ¨Το Παιχνίδι του ΝάΝΟΥ¨, εκτείνεται σε πάνω από 700 σελίδες, έχει έντονα στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματος κάτι με το οποίο μας έχει συνηθίσει η αγαπημένη συγγραφέας και πολλά κοινωνικά μηνύματα.

Μια δυνατή ιστορία με πολλούς και ιδιαίτερους χαρακτήρες που σίγουρα θα προκαλέσει συγκινήσεις και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Ένα μυθιστόρημα που στην πλοκή του περιλαμβάνει πολλές μορφές σχέσεων, φιλικές, οικογενειακές, αδερφικές, χωρίς βέβαια να λείπει το ερωτικό κομμάτι. Θίγονται θέματα όπως η αναπηρία και οι αλλαγές που φέρει στη ζωή ολόκληρου του περιβάλλοντος του ατόμου. Σημαντικό ρόλο έχει και το χαρακτηριστικό της εποχής μας, τα social media, ιδίως το facebook, και πως η αλόγιστη ή λάθος χρήση μπορεί να επιφέρει την ίδια την καταστροφή. Ένας νέος και πολλά υποσχόμενος άνθρωπος που αρκούσε μια στιγμή για να αλλάξει όχι μόνο η δική του ζωή αλλά και πολλές ακόμη…

Λίγα Λόγια για το βιβλίο

Στις 14 Ιουνίου 1987, ο θρίαμβος της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ από την Εθνική Ελλάδος ξεσηκώνει τους Έλληνες να ασχοληθούν με το άθλημα. Ο Νικήτας Φωτιάδης, ένας νεαρός ταλαντούχος παίχτης μιας μικρής ομάδας μπάσκετ, τραβά την προσοχή ενός Ιταλού προπονητή ως εξαιρετικό ταλέντο. Από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή του αλλάζει, μαζί και της φτωχής οικογένειάς του. Η χαρά δε θα κρατήσει πολύ. Όσα του έδωσε η ζωή τόσο γενναιόδωρα τα ζήτησε όλα πίσω. Κι ακόμη περισσότερα.


Είκοσι ένα χρόνια αργότερα, παραμονές Χριστουγέννων του 2008, μια σειρά ιδιαίτερα άγριων δολοφονιών στην Αθήνα αναστατώνει τις αστυνομικές Αρχές. Οι πρώτες έρευνες δείχνουν πως τα θύματα δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, είναι διαφορετικού φύλου, διαμένουν σε άλλες περιοχές, έχουν διαφορετικές προσωπικές ζωές, ανόμοιες κοινωνικές θέσεις και επαγγέλματα. Το πιο περίεργο όμως είναι πως τα σώματα όλων είναι τοποθετημένα σε θέση Εσταυρωμένου και δίπλα από καθένα υπάρχει ένα διαφορετικό πλαστικό ομοίωμα νάνου, από το γνωστό παραμύθι «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι».


Ο Νικήτας παρακολουθεί τα γεγονότα σοκαρισμένος. Στο μακρινό παρελθόν, όλα τα θύματα είχαν μαζί του και μεταξύ τους σχέσεις που η Αστυνομία αγνοεί. Όμως δεν τολμά να μιλήσει, φοβάται. Εν τω μεταξύ, ο αστυνόμος Α΄ Σοφοκλής Καραμάνος, ο επικεφαλής των ερευνών, προσπαθεί να αποτρέψει την επόμενη δολοφονία. Οι νάνοι του παραμυθιού είναι επτά κι εκείνος κρατά στα χέρια τους τέσσερις.
Ποιος είναι ο επόμενος νάνος που θα βρουν;
Ποιος και γιατί κρύβεται από πίσω;
Γιατί αφήνει σε θέση Εσταυρωμένου τα θύματά του;
Είναι ένας ο δολοφόνος ή περισσότεροι;
Μήπως έχει θέση και η Χιονάτη σ’ αυτό το παιχ
νίδι;

Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο του νέου μυθιστορήματος της Χρυσηίδας Δημουλίδου ΕΔΩ. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα