Το μικρό μου παζλ…

Το μικρό μου παζλ…

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η ενασχόληση του ανθρώπου με την συναρμολόγηση ενός παζλ, έχει αρκετά οφέλη για τον εγκέφαλο του. Πιο συγκεκριμένα, η επίλυση των παζλ καλλιεργεί την συγκέντρωση, την αφοσίωση, την υπομονή, την παρατηρητικότητα, αλλά και τους λογικούς συνειρμούς.Πιο εύκολο είναι να αγοράσει κανείς ένα παζλ… Πιο δημιουργικό, όμως είναι να το φτιάξει ο ίδιος…

Αρχικά, σχεδιάζουμε σε μια κόλλα Α4, τα κομμάτια του παζλ, που επιθυμούμε. Μπορεί να είναι τετράγωνα, σε σχήμα ρόμβου ή τα κλασσικά κομμάτια. Εναλλακτικά, μπορούμε να ψάξουμε στο ίντερνετ πατρόν για παζλ και να το εκτυπώσουμε.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε την κόλλα Α4 στον εκτυπωτή και πάνω της εκτυπώνουμε την εικόνα, που έχουμε διαλέξει. Για μεγαλύτερη αντοχή, μπορούμε να πλαστικοποιήσουμε την εκτυπωμένη σελίδα. Έπειτα, κόβουμε τα κομμάτια του παζλ προσεκτικά… Κ έτοιμο!!

Πάντα μου άρεσε να φτιάχνω παζλ!! Το κίνητρο, όμως, για να φτιάξω το δικό μου, δόθηκε στη βάφτιση του μικρού Δημήτρη, του ανιψιού μου… Για να τα μοιράσουμε στους μικρούς του φίλους…Επέλεξα ως εικόνα το αερόστατο, αφού ήταν και το θέμα της βάφτισης του.

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Comments

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα