Το κουνέλι με το μαντολίνο!

Το κουνέλι με το μαντολίνο!

Το κουνέλι με το μαντολίνο του Ευγένιου Τριβιζά, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Ελληνικά Γράμματα”, αγγίζει το, σύγχρονο, πλέον , “πρόβλημα” του εκφοβισμού και της διαφορετικότητας! Αυτό το παραμύθι είναι ένας από τους πιο κατάλληλους τρόπους για να διαδοθεί ένα σημαντικό μήνυμα σε όλα τα παιδιά: “Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εξαναγκάζει κάποιον άλλο σε οποιαδήποτε συμπεριφορά!

Ο Λίνος, λοιπόν, είναι ένα κουνέλι λίγο διαφορετικό από όλα τα άλλα! Από την πρώτη κιόλας μέρα στο σχολείο αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητα του, αφού προτιμά να τρώει κουνουπιδάκια και να παίζει μαντολίνο! Αντίθετα, οι συμμαθητές του τρελαίνονται για καρότα και τους αρέσει πολύ να παίζουνε ποδόσφαιρο! Κάθε μέρα που περνάει είναι όλο και πιο δύσκολη για το μικρό κουνέλι…. ώσπου…μια μέρα συμβαίνει κάτι τελείως αναπάντεχο!

Αναρωτιέσαι τι; Τότε δεν έχεις, παρά να διαβάσεις κι εσύ “Το κουνέλι με το μαντολίνο”!

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα