Το άτακτο βιβλίο των καλών τρόπων!!!

Το άτακτο βιβλίο των καλών τρόπων!!!

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός μας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Ράνια Μπουμπούρη ¨ Το Άτακτο Βιβλίο των καλών τροπών ¨. Μπορείτε να γνωρίσετε την ίδια και τα προηγούμενα βιβλία της στο blog της raniouska.blogspot.com. ¨ Το άτακτο βιβλίο των καλών τρόπων ¨ ντύνει με τις εικόνες της η Χρύσα Σπυρίδωνος και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω.

Το βιβλίο αποτελείται από πέντε ιστορίες όπου στο τέλος η κάθε μια έχει το δικό της ποίημα με σκοπό να δείξουν στα παιδιά πως με τους καλούς τρόπους η ζωή μας γίνετε πιο όμορφη. Κάθε ιστορία έχει το δικό της θέμα και τους δικούς της ήρωες. Νεράιδες, νάνοι, φωνακλάδες, νευρικοί, ακόμη και η Χιονάτη και ένας ρινόκερος μας βοηθάνε να μάθουμε καλούς τρόπους. Οι ιστορίες δίνονται με απλά λόγια και περνούν το νόημα τους στον μικρό αναγνώστη. Το ποίημα της κάθε ιστορίας θα έλεγα ότι μοιάζει με μια μικρή περίληψη και μας υπενθυμίζει όσα μάθαμε… πόσο σημαντικό είναι να λέμε ευχαριστώ, παρακαλώ και συγνώμη. Πόσο άσχημο είναι να νευριάζουμε και να φωνάζουμε ή να λέμε μικρά (ή μεγάλα) ψεματάκια. Και πόσο σημαντική είναι η ευγένεια, οι καλοί τρόποι αλλά να μάθουμε και να συμβιώνουμε με τους άλλους.

Η Χιονάτη μας μαθαίνει καλούς τρόπους

Η πρώτη ιστορία που διάβασα μόλις το άνοιξα ήταν ¨οι εφτά νάνοι και η Χιονάτη¨. Βασισμένο στο κλασικό παραμύθι, βλέπουμε τους νάνους να είναι άριστοι στις δουλειές του σπιτιού αλλά να υστερούν στην ευγένεια, όπου εκεί πρωτεύει η Χιονάτη. Οι νάνοι λοιπόν κάνουν μαθήματα οικοκυρικής στη Χιονάτη και αυτή τους μαθαίνει καλούς τρόπους στο τραπέζι. Έξυπνο τρικ της ιστορίας είναι οι επτά κανόνες της Χιονάτης. Ο πρίγκιπας έρχεται να σώσει τη Χιονάτη δίνοντας της τις πρώτες βοήθειες. Φυσικά, μένει για λίγο και αυτός κοντά στους νάνους δίνοντας τους μαθήματα για το πως να σώζουν ζωές!!

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο: Το άτακτο βιβλίο των καλών τρόπων

Τρεις λεξούλες θαυμαστές
απ’ τα χείλη μας σαν βγαίνουν
σοβαρές ή γελαστές
τη ζωή μας ομορφαίνουν…
Η συλλογή περιλαμβάνει 5 παραμύθια και 5 ποιήματα,
που θα δείξουν στα παιδιά πώς οι καλοί τρόποι μάς ομορφαίνουν τη ζωή.
Συνοδοιπόροι μας στο παραμυθένιο αυτό ταξίδι θα είναι:
τρεις νεράιδες ευγενείς και ο μάγος Αγενής,
ένας καλόψυχος, μα νευρικός και φωνακλάς παπουτσής,
  ο ψευτάκος ρινόκερος με το όνομα Ρινόκιο,
  οι εφτά νάνοι με την αγαπημένη τους Χιονάτη
  και το χωριό όπου δε χωρούσε η λέξη «χώρια»
. Κι έζησαν αυτοί καλά, με τους καλούς τους τρόπους, κι εμείς καλύτερα!

Αποκτήστε το δικό σας αντίτυπο από τις Εκδόσεις Ψυχογιός ΕΔΩ. Φυσικά μπορείτε να πάρετε μέρος και στο διαγωνισμό μας στο instagram για να κερδίσετε ένα αντίτυπο.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα