Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων

Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων

Τα νέα βιβλία της σειράς Τα σημειωματάρια των Συναισθημάτων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ χτύπησαν την πόρτα μας στις αρχές του φθινοπώρου….. Η αλήθεια είναι ότι τόσο σαν παιδαγωγός όσο και σαν μαμά πάντα με ενδιαφέρουν βιβλία που επεξεργάζονται τα συναισθήματα γιατί είναι ένα θέμα που θέλει επιδέξιους χειρισμούς.

Και μόνο οι τίτλοι των πρώτων βιβλίων της σειράς, με την υπογραφή της καταξιωμένης συγγραφέα Ιζαμπέλ Φιλιοζά, αποτελούν τα βασικά συναισθήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των παιδιών αλλά ταυτόχρονα είναι και έννοια των γονέων και παιδαγωγών.

Όλοι μας σαν γονείς θέλουμε το παιδί μας να έχει φίλους αλλά και σαν παιδαγωγοί να δημιουργούνται όμορφες φιλικές σχέσεις ανάμεσα στα παιδάκια μας. Είναι εύκολο όμως να αποκτήσουμε φίλους; Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες το βιβλίο Φιλία – Οι φίλοι μου κι εγώ θα βοηθήσει τα παιδιά να δημιουργήσουν δυνατές φιλίες. Μέσα από πολλά παραδείγματα και σενάρια το παιδί μαθαίνει τον ¨τρόπο¨να κάνει καλούς φίλους, για παράδειγμα μαθαίνει πως πρέπει να μοιράζεται και να ακολουθεί τους κανόνες του παιχνιδιού.

Κάτι που εμένα προσωπικά με βασανίζει σαν μαμά τον τελευταίο καιρό είναι οι φοβίες….γιατί ξαφνικά αποκτήσαμε αρκετές, οπότε το πρώτο βιβλίο που άνοιξα ήταν οι Φόβοι- Φίλοι ή εχθροί; Βέβαια δεν είναι ακόμη για την ηλικία μας γιατί η σειρά απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 αλλά σίγουρα με μικρές προσαρμογές θα βοηθήσουν ή θα μου δώσουν ιδέες για να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας. Το σημαντικό επίσης που μου άρεσε στο βιβλίο είναι ότι μέσα από τις δραστηριότητες βοηθάει το παιδί να κατανοήσει ότι δεν είναι όλοι οι φόβοι κακοί αλλά ορισμένοι μπορεί μάλιστα να είναι πολύ χρήσιμοι και να μας προστατεύουν.

Ο τρίτος τίτλος της σειράς είναι η Αυτοπεποίθηση και πραγματικά πόσο σημαντικό είναι να έχουμε αυτοπεποίθηση (στο μέτρο του φυσιολογικού) σε όλη μας τη ζωή….. Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι δύσκολο που δεν αποκτάται από τη μια στιγμή στην άλλη αλλά καλλιεργείται. Το βιβλίο της Ιζαμπέλ Φιλιοζά είναι γεμάτο με δραστηριότητες που θα οδηγήσουν το παιδί να γνωρίσει τον εαυτό του, να αναπτυχθεί ολόπλευρα και να νιώθει άνετα στη ζωή του τόσο με τον εαυτό του όσο και με τους άλλους.

Το χαρακτηριστικό και πολύ χρήσιμο και στα τρία βιβλία της σειράς είναι ότι στο τέλος του κάθε βιβλίου υπάρχει ξεχωριστό παράρτημα για τους γονείς, με παραδείγματα, ιδέεες, συμβουλές και απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα μας.

Μπορείτε και εσείς να αποκτήσετε τα δικά σας Σημειωματάρια των Συναισθημάτων από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος ΕΔΩ !!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα