Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας! από τις… Εκδόσεις Μίνωας

Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας! από τις… Εκδόσεις Μίνωας

Οι Εκδόσεις Μίνωας σε συνεργασία με την διακεκριμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγο- Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Κ. Τζίνα Γ. Θανοπούλου κυκλοφόρησαν ένα υπέροχο βιβλίο που αξίζει να υπάρχει σε κάθε σπίτι με τίτλο ΄΄Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας΄΄ . Άρα οι σχέσεις του ζευγαριού μπορούν να επηρεάσουν όλη την ψυχολογία και γενικότερα την ζωή του παιδιού;! Η γνωστή ψυχολόγος- συγγραφέας μιλά για τις αξίες της συναισθηματικής νοημοσύνης που θα σταθούν η αφορμή για να εμπνευστούν τα παιδιά σε μια κοινωνία που συνεχώς οι προκλήσεις μας χτυπούν την πόρτα. Θα σας παρουσιάσει όλους εκείνους τους τρόπους που όχι μόνο θα διδάξετε εσείς τα παιδιά σας μια υγιή και ισορροπημένη ζωή αλλά και στους τρόπους που τα ίδια τα παιδιά θα διδάξουν σε εσάς τους γονείς την χαρά και την ουσία της ζωής. Να αφουγκράζεστε τα παιδιά, να παρατηρείτε τις κινήσεις τους και να αντιλαμβάνεστε όλες τις μικρές λεπτομέρειες που θα σας κάνουν να ζείτε την καθημερινότητα με διαφορετικό και ουσιαστικό τρόπο.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο…

…Τι μπορούμε να μάθουμε από τα παιδιά μας;

Mήπως τα παιδιά μας μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι δάσκαλοι όσον αφορά την εξέλιξη, την ισορροπία και ευτυχία μας, αν είμαστε ανοιχτοί να τα κατανοήσουμε
και να τα αποδεχτούμε όπως είναι;

Η Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University, Συμβουλευτική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση τραυματικών γεγονότων στη ζωή παιδιών, εφήβων, γονέων, ζευγαριών και οικογενειών, αναλύει σε αυτό το βιβλίο τις αξίες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης που πρέπει να υιοθετήσουν οι γονείς για να εμπνεύσουν τα παιδιά τους, σε μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων, ώστε να φέρουν ισορροπία, εξέλιξη και ευτυχία στη ζωή τους.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του βιβλίου έγκειται στο ότι δεν βασίζεται μόνο σε όσα μπορούν να διδάξουν οι γονείς στα παιδιά τους, αλλά στο τι μπορούν να διδαχθούν οι γονείς από τα παιδιά τους για τη χαρά και την ουσία της ζωής.

Από τα βασικά μαθήματα στα οποία εστιάζει η ψυχολόγος-συγγραφέας είναι ότι οι γονείς πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι οι Καθρέφτες των παιδιών τους, καθώς τα παιδιά «κάνουν ό,τι κάνουν οι γονείς τους και όχι μόνο ό,τι λένε». Με αυτό τον τρόπο οι γονείς μπορούν να προσδιορίσουν ορθότερα τη συμπεριφορά, το ήθος και τη μελλοντική τους εξέλιξη, ώστε να βελτιώσουν τη δική τους ζωή αρχικά αλλά και να εξασφαλίσουν την ισορροπημένη ζωή των παιδιών τους…

Θέλετε να το αποκτήσετε; Θα το κάνετε δικό σας με μια αναζήτηση στα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς σας ή με μια επίσκεψη στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Εκδοτικού με ένα CLICK ΕΔΩ.

Αξίζει να υπάρχει σε κάθε οικογενειακή βιβλιοθήκη!

Καλή σας Ανάγνωση!!!

Είμαι η Αφροδίτη.. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αργότερα απέκτησα εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Πλέον, εργάζομαι ως νηπιαγωγός παράλληλης στήριξης σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Η αγάπη μου για τα παιδιά, η εξερεύνηση του μαγικού τους κόσμου καθώς και η άριστη συνεργασία με τα κορίτσια αποτέλεσαν βασικές προϋποθέσεις για να γίνω μέλος στην ομάδα του Παραμυθοσκοπίου ..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα