Τα κάλαντα του Γκρινιάρη…. από τις εκδόσεις Θύρα

Τα κάλαντα του Γκρινιάρη…. από τις εκδόσεις Θύρα

Η Μαρία Βιγγοπούλου – Χύτα με την γραφή της, που κερδίζει αμέσως τον μικρό αναγνώστη, υπογράφει ¨Τα κάλαντα του Γκρινιάρη¨. Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Θύρα. Η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση είναι της Αγγελικής Δελεχά.

Εμείς γελάσαμε με τον μικρό Χάρη, τον γκρινιάρη, και τα τραγουδάκια που σκάρωνε καθώς δεν ήταν με τίποτα χαρούμενος και ευχαριστημένος. Με την μόνη που περνούσε όμορφα ήταν με την φίλη του την Κατερίνα. Ένα γλυκό κοριτσάκι που θα μάθει στον Χάρη τα πιο όμορφα κάλαντα. Θα του δείξει τη χαρά που κρύβεται στο να προσφέρεις. Ένα μικρό αγγελάκι θα ζεστάνει την καρδιά του Χάρη, που μέσα από απλά πράγματα θα μάθει να είναι χαρούμενος. Μια όμορφη ιστορία με ωραίο μήνυμα που θα βοηθήσει και εμάς τους ¨γκρινιάρηδες” να γίνουμε πιο συγκαταβατικοί και να ανακαλύψουμε τρόπους που θα μας γεμίσουν χαρά!!!

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

Ξημέρωσε παραμονή Χριστουγέννων. Από νωρίς τα παιδιά ξεχύθηκαν στους δρόμους με τα τρίγωνα στο χέρι. Εκείνος έμεινε κλεισμένος στο δωμάτιο του να παίξει. Τα παιχνίδια του όμως τα έχει βαρεθεί όλα. Εφέτος ήθελε ένα καινούργιο ηλεκτρονικό, αλλά ήταν πολύ ακριβό. Ούτε οι γονείς του ούτε οι παππούδες του μπορούσαν να του το αγοράσουν. Αλλά και με το χαρτζιλίκι που του έδωσαν, δεν φτάνει. Για να περάσει η ώρα μπαινοβγαίνει μέσα στο σπίτι, ψάλλοντας τα δικά του κάλαντα – Τα κάλαντα του γκρινιάρη Χάρη.

Σ’ αυτό το σπίτι που ‘ρθαμε όλα,
όλα με νευριάζουν κι ενώ έχω πάντα δίκιο
γκρινιά, γκρινιάρη με φωνάζουν
και ξανά, και ξανά με νευριάζουν
και του χρόνου…

Γιατί άραγε τον Χάρη τον φωνάζουν γκρινιάρη και πώς θα καταφέρει να γίνει χαρούμενος; Ελάτε να πάμε όλοι μαζί μια βόλτα μαζί με τον Χάρη και τη φίλη του την Κατερίνα και να ανακαλύψουμε τη χαρά που βρίσκεται στα απλά πράγματα.

Το βιβλίο «Τα κάλαντα του γκρινιάρη» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΘΥΡΑ. Την κεντρική του διάθεση έχουν οι Eκδόσεις Αθ. Σταμούλη. Μπορείτε να το αποκτήσετε ΕΔΩ.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα