Τα βιβλία των…μαχών!

Τα βιβλία των…μαχών!

Πρόσφατα παραλάβαμε από τις εκδόσεις Μίνωας τρία εξαιρετικά βιβλία … Τα δύο αφορούν στην επανάσταση του 1821 και το άλλο στον πόλεμο του 1940… Υπέροχα βιβλία, που σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση για το πως θα μιλήσεις στα παιδιά για κάποια από τα πιο σημαντικά, ιστορικά γεγονότα!

Οι Μεγάλες Μάχες του 1821

Όταν ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση ενάντια στον τουρκικό ζυγό, αλλά και μέχρι την απελευθέρωση διαδραματίστηκαν μια σειρά από μάχες σε στεριά και θάλασσα. Όλες αυτές οι μάχες παρουσιάζονται με χαρακτηριστικό τρόπο και τα ιστορικά γεγονότα παρουσιάζονται με ευνόητο τρόπο για τα παιδιά.

Οι αγωνιστές του 1821

Αναρωτήθηκες ποτέ πως ήταν τα παιδικά χρόνια οι αγωνιστές του 1821; Πώς ήταν τα παιδικά τους χρόνια , ποιοι ήταν οι γονείς τους; Αν ήταν πλούσιοι ή φτωχοί; “Οι αγωνιστές του 1821” είναι το κατάλληλο βιβλίο για να μάθεις όσα θέλεις κι άλλα τόσα που δε φαντάζεσαι για τη ζωή 13 Αγωνιστών!

Στρατιώτες στον πόλεμο (1940-1944)

Μοναδικό “παραμύθι” για τη γνωριμία των παιδιών με τα γεγονότα του πολέμου του 1940… Πώς ο Μεταξάς είπε το ΟΧΙ στους Ιταλούς; Πώς ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες; Πώς αντέδρασαν οι γυναίκες που έμειναν πίσω;

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα