Συνταγή… “Γλυκό του Κουταλιού Κεράσι”

Συνταγή… “Γλυκό του Κουταλιού Κεράσι”

Ο Κυριακάτικος καφές είναι, πάντα, καλύτερος όταν πίνεται στο σπίτι της μαμάς. Προσωπικά, έχω καθιερώσει αυτό τον καφέ στο χωριό όπου η μυρωδιά των λουλουδιών και τα χρώματα του καλοκαιριού είναι πιο έντονα. Ερχόμενη, λοιπόν, στο σπίτι, η μαμά δεν άργησε να με κεράσει το “φρεσκότατο” γλυκό κουταλιού που είχε βάλει, μόλις, στο βάζο. Η εποχή της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι οι αγαπημένες για την μαμά μου αφού περνάει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα φτιάχνοντας μας γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες (εδώ που τα λέμε δεν υπάρχει φρούτο που να μην έχει κάνει μαρμελάδα ή γλυκό).  Ολόκληρο το σπίτι μοσχομυρίζει από τα φρούτα και το σιρόπι. Έτσι, δεν μπορούσα να της χαλάσω χατίρι και δοκίμασα αμέσως το γλυκό της ( καθώς περίμενε με ανυπομονησία τις εντυπώσεις ) αφού ξέρει ότι είναι το αγαπημένο μου! Πραγματικά, το πόσο μου αρέσουν τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού δεν φαντάζεστε! Όπως και το κάνουμε έχουν άλλη χάρη! Επίσης, τρώγοντας τα μου έρχονται τόσες πολλές αναμνήσεις από τότε που ήμουν μικρή και ανακατευόμουν στην κουζίνα!

Εσείς είστε λάτρεις των σπιτικών γλυκών του κουταλιού; Εάν ναι, μην χάσετε την ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα και να φτιάξετε το νοστιμότατο και πολύ εύκολο γλυκό κεράσι της μαμάς!

Συνταγή 

Υλικά 

1 κιλό κεράσια

1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Από το βράδυ καθαρίζουμε τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια. Αφού καθαριστούν τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη, αφήνοντας τα, για περίπου 12 ώρες στο ψυγείο (tips για να παραμείνει “τραγανό” το φρούτο μας). Την επόμενη ημέρα το πρωί, αφού τα κεράσια έχουν βγάλει τα υγρά τους, προσθέτουμε το νερό και τον φυσικό χυμό λεμονιού και ξεκινάμε να βράζουμε το γλυκό μας σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου δύο ώρες. Αφού περάσουν οι δύο ώρες κατεβάζουμε από την φωτιά και ξανά βράζουμε το γλυκό μας την επόμενη ημέρα μέχρι να “δέσει” το σιρόπι. Μοιράστε το γλυκό σας σε βάζα, σφραγίστε με δύναμη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο!

Είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Καλή σας επιτυχία!!!!

ΥΓ: Αγαπημένος συνδυασμός παγωτό βανίλια και γλυκό του κουταλιού κεράσι! Το κατάλληλο επιδόρπιο μετά το Κυριακάτικο τραπέζι!

Είμαι η Αφροδίτη.. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αργότερα απέκτησα εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Πλέον, εργάζομαι ως νηπιαγωγός παράλληλης στήριξης σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Η αγάπη μου για τα παιδιά, η εξερεύνηση του μαγικού τους κόσμου καθώς και η άριστη συνεργασία με τα κορίτσια αποτέλεσαν βασικές προϋποθέσεις για να γίνω μέλος στην ομάδα του Παραμυθοσκοπίου ..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα