Στους δρόμους με ασφάλεια… Εκδόσεις Διάπλους

Στους δρόμους με ασφάλεια… Εκδόσεις Διάπλους

Μας έφτασε από τις Εκδόσεις Διάπλους το ξεχωριστό βιβλίο με CD ¨Στους δρόμους με ασφάλεια…¨του Γιώργου Σακελλαρίδη. Το βιβλίο μέσα από 10 μελωδικά τραγούδια με ήρωες πρωταγωνιστές αγαπημένων παραμυθιών μυεί τα παιδιά στην κυκλοφοριακή αγωγή. Η εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά δίνει άλλη υπόσταση στους ήρωες από αυτή που τους γνωρίζουμε και μας οδηγεί στους δρόμους με ασφάλεια….

Στους δρόμους με ασφάλεια…. τι μας μαθαίνουν οι ήρωες των παραμυθιών;

Ακούμε και διαβάζουμε τα τραγούδια που είναι γεμάτα με χρήσιμες πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε οδική παιδεία. Ο Πρίγκιπας Λεμόνης μας μαθαίνει να φοράμε ζώνη και δίνει το τιμόνι στην Κρεμμύδω του όταν πιεί…. Η Χιονάτη και οι νάνοι μας θυμίζουν ότι και στην ποδηλασία πρέπει να ακολουθούμε κανόνες. Ο Πινόκιο μας βοηθάει να περνάμε σωστά τις διαβάσεις. Τα εργατικά μυρμηγκάκια μας λένε ένα μυστικό… δεν έχει αγκαλιές αν η μαμά και ο μπαμπάς χρησιμοποιούν το κινητό στο αυτοκίνητο. Η Αλίκη, από τη χώρα των θαυμάτων μας τραγουδά ότι το κράνος είναι απαραίτητο όταν οδηγούμε μηχανή! Το πιο γνωστό σήμα, το STOP, μας μαθαίνει ο Πήτερ Παν και για την ταχύτητα μας τραγουδούν οι μουσικοί της Βρέμης. Ο παπουτσωμένος γάτος υπενθυμίζει στους γονείς ότι πρέπει να μιλούν και όμορφα όταν είναι στο τιμόνι και η Πεντάμορφη προτρέπει τους υπεύθυνους να φροντίζουν τους δρόμους!

Λίγα Λόγια από το οπισθόφυλλο

Τούτο το βιβλίο με τα τραγούδια του έρχεται να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά με το πολύ σημαντικό θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής. Ας έχουμε κατά νου πως τα παιδικά τραγούδια έχουν τη δυνατότητα – με ευχάριστο και συνάμα αποτελεσματικό τρόπο- να βοηθήσουν τα παιδιά να μαθαίνουν για πολύ σημαντικά πράγματα, όπως της οδικής ασφάλειας, στα πλαίσια της Οδικής Παιδείας.

Μπορείτε να το αποκτήσετε από τις Εκδόσεις Διάπλους ΕΔΩ. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για το σπίτι αλλά σίγουρα και για τους εκπαιδευτικούς.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα