Σμαρώ: Από τον Βόσπορο στο Σηκουάνα…. Εκδόσεις Μίνωας

Σμαρώ: Από τον Βόσπορο στο Σηκουάνα…. Εκδόσεις Μίνωας

Ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, μέσα από τα μυθιστορήματα, επιβάλλεται….. έτσι η Δέσποινα Χατζή με τη Σμαρώ της, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας, μας ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη του ‘ 50 πηγαίνοντας μας βόλτα στο Πέραν, στο Βόσπορο με μικρά Παριζιάνικα διαλείμματα. Μας φέρνει κοντά την καθημερινή ζωή και τις συνήθειες των Ελλήνων της Πόλης. Μας μεταφέρει ακόμη στην σύγχρονη Αθήνα αλλά και στο Παρίσι της σημερινής εποχής. Η συνεχής εναλλαγή εποχών και τόπων κρατάει την αγωνία και μας γεμίζει εικόνες.

Μια δυνατή ιστορία αγάπης, με φόντο την όμορφη Πόλη, ανάμεσα στη 17χρονη Σμαρώ και στον φιλελεύθερο καθηγητή Κωνσταντίνο. Μια αγάπη που διαλύθηκε από τα γεγονότα του ’55 και από μια σειρά άσχημων συγκυριών… Η ζωή και τα μυστικά τους ξετυλίγονται όταν 44 χρονιά μετά ο καλοσυνάτος Μηνάς, ο γιός της Σμαρώς αναζητά την μητέρα του σε Ελλάδα και Παρίσι με συνοδοιπόρους την κόρη του και μια Ελληνογαλλίδα φίλη του.

Σμαρώ: Από τον Βόσπορο στο Σηκούανα …ένα μυθιστόρημα που δεν αφήνεις από τα χέρια σου. Προκαλεί πολλά συναισθήματα, αγάπη, πόνο, θυμό, αγωνία και σε επιβραβεύει με εξιλέωση και ανακούφιση. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

Κωνσταντινούπολη 1953. Η νεαρή Ζαππίδα, Σμαρώ Παπάζογλου γοητεύεται απ’ το αιρετικό πνεύμα του τριαντάχρονου καθηγητή και λογοτέχνη Κωνσταντίνου Βαΐτση κι εκείνος από το απαιτητικό μυαλό της. Αναπόφευκτα ένας δυνατός έρωτας γεννιέται. Η ζωή του καθηγητή όμως μοιάζει να έχει οφθαλμοφανή κενά. Η έντεχνη σιωπή του καθώς και τα αλλεπάλληλα ταξίδια του στο Παρίσι κινούν υποψίες στην οικογένεια Παπάζογλου.

Τα φρικαλέα γεγονότα της 6ης Σεπτεμβρίου του ’55 αλλάζουν ριζικά τη ζωή της οικογένειας στην Πόλη. Οι ξέγνοιαστες διακοπές στα Πριγκιποννήσια, οι βεγγέρες, οι χοροί και ο υδάτινος κόσμος των χαμάμ μοιάζουν παρελθόν. Η μνήμη πονά σαν ανοιχτό τραύμα. Έρωτες ανατρέπονται, αποφάσεις αλλάζουν, πεποιθήσεις κλονίζονται, ενώ ένας βίαιος και ατυχής γάμος οδηγεί τη Σμαρώ στην εξαφάνιση.

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά ο γιος της, Μηνάς Βογιατζόγλου, αναζητά τα ίχνη της. Την προσωπική του έρευνα ενισχύει η στενή του φίλη, η Ελληνογαλλίδα ηθοποιός, Αρλέτ Μαρσέν. Ανακαλύπτοντας ένα κομμάτι του παζλ θα οδηγηθούν στο Παρίσι μισό αιώνα πίσω.

Τι απέγινε η Σμαρώ και ο νεανικός της έρωτας και ποια η σχέση της με το Παρίσι;
«Ένα κοσμοπολίτικο μυθιστόρημα με αναφορές στη ζωή των Ελλήνων της Πόλης και στο Παρίσι της τέχνης και της διανόησης, αναδεικνύοντας καρέ καρέ την αξία των γραμμάτων και του πολιτισμού».

Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο από τις Εκδόσεις Μίνωας ΕΔΩ

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα