Ρωμαίος και Ιουλιέτα …. από τις Εκδόσεις Φουρφούρι

Ρωμαίος και Ιουλιέτα …. από τις Εκδόσεις Φουρφούρι

Η μεγαλύτερη ιστορία αγάπης όλων των εποχών, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, σε κατάλληλη διασκευή για τα παιδιά, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φουρφούρι και μας δείχνει ότι το κλασικό είναι και διαχρονικό. Η σειρά Κλασική Λογοτεχνία για Παιδιά μας βοηθά να γνωρίσουμε τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ μέσα από ένα εισαγωγικό σημείωμα και φυσικά να ταξιδέψουμε στη Βερόνα του 16ου αιώνα για την αναβίωση της ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.

Το κείμενο των Melissa Medina και Fredrik Colting απλοποιεί το θεατρικό έργο του Σαίξπηρ για να γίνει εύκολα κατανοητό από τους μικρούς αναγνώστες. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω. Μέσα από την πλούσια εικονογράφηση μας ταξιδεύει σε εποχές που έχουν περάσει με μια παλιά ιστορία που παραμένει όμως επίκαιρη…. Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε ένθετο με τους βασικούς χαρακτήρες, λέξεις κλειδιά για να μάθουμε όλοι που είναι η Βερόνα, ένα έξυπνο παιχνίδι ερωτήσεων για να δούμε τι μας έμεινε από την ιστορία και φυσικά η ανάλυση του έργου του διάσημου Άγγλου συγγραφέα.

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα είναι ένα θεατρικό έργο με θέμα του την ιστορία των δυο νέων με την τραγική κατάληξη. Μια τραγική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο έφηβους, οι οικογένειες των οποίων έχουν άσβεστο μίσος η μια προς την άλλη. Έντονα αντικρουόμενα συναισθήματα, από τη μια η αθώα αγάπη και από την άλλη το μίσος και ο θυμός. Η αγάπη που πολλές φορές μας τυφλώνει, όπως τον Ρωμαίο, και μας οδηγεί να κάνουμε πράγματα χωρίς να τα σκεφτούμε και ο θυμός και η εκδίκηση που πάντα προκαλούν περισσότερο κακό παρά καλό.

Λίγα λόγια για τη σειρά Κλασική Λογοτεχνία για Παιδιά

Η σειρά Κλασική Λογοτεχνία για Παιδιά παρουσιάζει τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά έργα και δημιουργεί τα θεμέλια της διαχρονικής εκτίμησης για τους πιο αγαπημένους μας κλασικούς συγγραφείς. Με υπέροχη πολύχρωμη εικονογράφηση και προσιτή για το παιδί ανάλυση κάθε έργου, στοχεύει να το φέρει σε επαφή με τις ιστορίες και τους συγγραφείς που έχουν διαμορφώσει τον πολιτισμό μας. Γιατί το κλασικό είναι διαχρονικό. Το ίδιο και οι αναγνώστες του. Η σειρά κέρδισε το 2016 και το 2017 στα βραβεία παιδικών βιβλίων Moonbeam το βραβείο χρυσού ως καλύτερη σειρά βιβλίων!

Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:
• Σχετικά με τον συγγραφέα
• Η ιστορία μας ξεκινά
• Βασικοί χαρακτήρες
• Λέξεις-κλειδιά
• Παιχνίδι ερωτήσεων
• Ανάλυση

Έχουν γραφτεί για τη σειρά:

Εμπνέουν στα παιδιά την αγάπη για τη λογοτεχνία! – Publishers Weekly

Τα εμβληματικά έργα της κλασικής λογοτεχνίας γραμμένα για παιδιά! – The Guardian

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν επίσης: Οδύσσεια- Ανακαλύπτοντας τον ΌμηροΜόμπι Ντικ – Ανακαλύπτοντας τον Χέρμαν Μέλβιλ, Τζέην Εϋρ – Ανακαλύπτοντας την Σαρλότ Μπροντέ και Περηφάνια και Προκατάληψη – Ανακαλύπτοντας την Τζέιν Όστεν

Μπορείτε να προμηθευτείτε το δικό σας αντίτυπο από τις Εκδόσεις Φουρφούρι ΕΔΩ

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα