Ρυζογαλάκι….. απλό και παραδοσιακό

Ρυζογαλάκι….. απλό και παραδοσιακό

Τι κάνεις, λοιπόν, αν από λάθος συνεννόηση καταλήξεις με 4 λίτρα γάλα στο ψυγείο σου;;;; Μα τι καλύτερο τώρα που έχει αρχίσει το κρύο από ρυζόγαλο και με μπόλικη κανέλα να μοσχομυρίσει το σπίτι…….

Τα υλικά νομίζω πως ο καθένας τα έχει σπίτι του:

  • 2 λίτρα γάλα
  • 1 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
  • 1 κούπα ζάχαρη (εμείς βάλαμε λιγότερο και το κάναμε λίγο άγλυκο)
  • Κάστερ Πάουντερ
  • Κανέλα (κατά προτίμηση Κεϊλάνης)

Βράζουμε το ρύζι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Μόλις το ρύζι βράσει το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα. Διαλύουμε το κάστερ πάουντερ με λίγο κρύο γάλα και σιγά σιγά το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα ανακατεύωντας συνεχώς. Μόλις πήξει βάζουμε το ρυζόγαλο μας στα μπολάκια και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα…. Σερβίρεται ζεστό αλλά προσωπικά το προτιμώ μόλις κρυώσει!!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα