Πως να τη βγάλεις καθαρή στην Ελλάδα της Επανάστασης…

Πως να τη βγάλεις καθαρή στην Ελλάδα της Επανάστασης…

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 200 χρόνια από τότε που οι Έλληνες όρθωσαν το ανάστημα τους για να αποτάξουν τα τουρκικά δεσμά. Οι Εκδόσεις Ψυχογιός για να γιορτάσουν την επέτειο του 1821 κυκλοφόρησαν πολλά βιβλία που θα θυμίσουν σε μικρούς και μεγάλους τους αγώνες των Ελλήνων.

Από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία βρήκα το ¨Πως να τη βγάλεις καθαρή στην Ελλάδα της Επανάστασης¨ του Χρήστου Δημόπουλου. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω και είναι ιδανικό για να μάθουμε τα ¨μυστικά¨ των Ελλήνων πριν 200 χρόνια. Από το εξώφυλλο ακόμη με κέρδισε….. Η εικονογράφηση της Ανδριάννας Ρούσου έχει χαρακτηριστικές φιγούρες και μια χιουμοριστική αίσθηση όπως άλλωστε και το κείμενο. Θα μπορούσες να το πεις και εγχειρίδιο της ζωής των ανθρώπων στη χώρα μας το 1821.

Μέσα σ΄ αυτό το βιβλίο θα βρούμε όλες τις πληροφορίες για τη ζωή τους, όπως γιατί τους φώναζαν κλέφτες. Πως ήταν ντυμένοι και όλες τις πληροφορίες για την φουστανέλα. Τι έτρωγαν πριν 200 χρόνια…μην φανταστείτε και πολλά. Θα μάθουμε εμείς για το πως μάθαιναν γράμματα τα αγόρια γιατί τα κορίτσια δεν πήγαιναν σχολείο. Θα γνωρίσουμε τα γιατροσόφια της εποχής και ένα μυστικό…. δεν είχαν ούτε οδοντόκρεμα. Θα παρακολουθήσουμε τα παιχνίδια των παιδιών… πολλά μας θυμίζουν και τα δικά μας παιχνίδια όπως τυφλόμυγα ή κυνηγητό. Επίσης, θα βρούμε πολλές πληροφορίες για την Ελληνική σημαία, ήταν άραγε πάντα γαλάζια; Θα γνωρίσουμε ορισμένους από τους πρωταγωνιστές της επανάσταση. Από τα πιο ενδιαφέροντα είναι η αναφορά στο γιατί έγινε τελικά η Επανάσταση του 1821;

Πολύ βοηθητικό για τα παιδιά είναι ένα τύπου γλωσσάρι στο τέλος όπου μας εξηγεί όρους που ίσως δεν καταλάβαμε και φυσικά οι ημερομηνίες – σταθμοί, μια υπενθύμιση των σημαντικότερων γεγονότων της Επανάστασης.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

Ας κάνουμε μαζί ένα ταξίδι στον χρόνο. Ας πάμε 200 χρόνια πίσω, στην Ελλάδα του 1821, όταν ξεκινούσε η Επανάσταση, που έβαλε τέλος σε τέσσερις αιώνες σκλαβιάς κάτω από τους Τούρκους.

Μπορείς, άραγε, να φανταστείς πώς ήταν η ζωή ενός παιδιού όπως εσύ, εκείνα τα χρόνια; Πώς ήταν ντυμένο, τι παιχνίδια έπαιζε, τι έτρωγε, πώς μάθαινε γράμματα, πώς γινόταν καλά αν αρρώσταινε;

Για προσπάθησε. Κομματάκι δύσκολο, ε; Λοιπόν, κάτσε όσο πιο αναπαυτικά μπορείς κι ακολούθησέ μας σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι. Να δούμε, θα μπορούσες κι εσύ να τη βγάλεις καθαρή, αν ζούσες στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα;

Αποκτήστε το δικό σας αντίτυπο του βιβλίου ¨Πως να τη βγάλεις καθαρή στην Ελλάδα της Επανάστασης¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός ΕΔΩ.

Επίσης, δείτε το διαγωνισμό μας στο Instagram και ίσως ένα αντίτυπο να γίνει δικό σας.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα