Πως να επιλέξω γυαλιά ηλίου για το παιδί μου.

Πως να επιλέξω γυαλιά ηλίου για το παιδί μου.

Το καλοκαίρι σιγά σιγά πλησιάζει και ο ήλιος είναι πλέον ο πρωταγωνιστής της ημέρας!! Και  ο Χρήστος μου μεγάλωσε και φέτος δεν μας καλύπτει πλέον το αντιηλιακό, το καπέλο  ή το σκέπαστρο του καροτσιού, οπότε το Πάσχα πήραμε τα πρώτα μας γυαλιά ηλίου. Ίσως είναι λίγο μικρός ακόμη, τα 2 θα τα κλείσουμε το Σεπτέμβρη, αλλά νομίζω ότι τα γυαλιά ηλίου του άρεσαν πολύ….δεν τα βγάζει καθόλου στη βόλτα (το ψώνιο μου!!) και είμαστε από τους τυχερούς γιατί τα περισσότερα παιδιά πριν τα 3-4 έτη δύσκολα τα ανέχονται για πολύ ώρα.

 Γενικότερα, δεν υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας για το πότε πρέπει να αρχίσουν τα παιδιά να φοράνε γυαλιά ηλίου αλλά σίγουρα δεν τα χρειάζονται κάτω από τους έξι μήνες γιατί ούτως ή άλλως δεν επιτρέπεται να εκτίθενται στον ήλιο.

Ένα πράγμα που είναι σίγουρο είναι ότι τα γυαλιά ηλίου δεν πρέπει να τα θεωρούμε απλά αξεσουάρ γιατί η βλάβη από την ηλιακή ακτινοβολία UV είναι πιο σοβαρή σε ηλικίες κάτω των 10 ετών. Είναι τόσα μόδα και σε διάφορα σχέδια και πωλούνται παντού και σε διάφορες τιμές και για να πω και την αλήθεια και εγώ αρχικά σκέφτηκα να αγοράσω ένα μοντέρνο και οικονομικό σχέδιο από κατάστημα με παιδικά ρούχα αλλά αποφάσισα ότι η καλύτερη επιλογή είναι να απευθυνθώ σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα οπτικών για να είμαι σίγουρη για την ποιότητα.

Τι άλλο να προσέξετε στην επιλογή γυαλιών ηλίου για το παιδί:

Οι φακοί να απορροφούν σχεδόν το 100% από τις UVA και UVB ακτίνες και να είναι άθραυστοι. Ο σκελετός, επίσης, να είναι από εύκαμπτο και ανθεκτικό υλικό το οποίο δεν σπάει εύκολα και είναι άνετο. Επίσης, κάτι που έκανα και εγώ, καλό είναι να πάτε με το παιδί να διαλέξει τα γυαλιά του, σίγουρα θα το ευχαριστηθεί και εσείς θα είστε σίγουρη ότι του ταιριάζουν.  Και για να μην το ξεχάσω απαραίτητο αξεσουάρ…..το κορδονάκι για να μην πέφτουν τα γυαλιά μας κάτω(είναι και στυλ..).

Καλές καλοκαιρινές βόλτες, χωρίς πολλές βροχές, για να χαρούμε και τα νέα μας γυαλιά!!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα