
Πουτίγκα…. εορταστική
Το κατεξοχήν γλυκό που δεσπόζει πάντα στα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια της μαμάς!! Η συνταγή με λίγη καθυστέρηση γιατί την κάναμε για τα Χριστούγεννα αλλά γιορτές είναι ακόμη….. και για την Πρωτοχρονιά είναι ιδανική!!!
Υλικά
- 8 αυγά
- 7 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 2,5 κουτ. σούπας σιμιγδάλι χοντρό
- 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 baking powder
- 1 κουτ. σούπας κανέλλα
- καρύδια
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου ένα τέταρτο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το baking powder, την κανέλλα και τα καρύδια. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα μέχρι να ενωθούν, ανακατεύοντας συνεχώς με τη μαρίζ. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι ή μακρόστενο πυρέξ και ψήνουμε στους 180οC στις αντιστάσεις. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, ελέγχουμε με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε.
Για το σιρόπι
- 2,5 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση το σιρόπι. Για να σιροπιάσουμε το γλυκό μας θέλουμε να είναι ζεστό και το σιρόπι χλιαρό.
Για την κρέμα
- 1 κάστερ πάουντερ
- 1 κιλό γάλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- λίγο βιτάμ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει πηχτή. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το γλυκό μας και διακοσμούμε με κανέλλα!!
Καλή επιτυχία!!