Πολυάννα!

Πολυάννα!

Η εντεκάχρονη Πολυάννα χάνει και τους δύο γονείς της και την ανατροφή της αναλαμβάνει η αδερφή της μητέρας της. Η θεία Πόλι, που φιλοξενεί το μικρό κορίτσι είναι ιδιαίτερα αυστηρή και ιδιότροπη, άτι που εκπλήσσει την Πολυάννα. Βρίσκει, όμως, παρηγοριά σε ένα παιχνίδι , ου συνήθιζε να παίζει με τον πατέρα της , στο “παιχνίδι της χαράς”, σύμφωνα με το οποίο σε ό,τι συμβαίνει, υπάρχει κάτι καλό που μπορεί να μας κάνει χαρούμενους. Έτσι, μεταφέρει σιγά σιγά τον ενθουσιασμό και τη χαρά της στη θεία…κι εκείνη αρχίζει να αλλάζει!

Η Πολυάννα γράφτηκε το 1913 και θεωρείται το πιο γνωστό μυθιστόρημα της Ελεάνορ Πόρτερ. Η συγγραφέας μας ξεναγεί στο κόσμο της αθωότητας ενός παιδιού, του οποίου η θετική ενέργεια έχει τη μυστική δύναμη να απαλύνει τις πιο θλιβερές κοινωνίες και προσωπικές καταστάσεις.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας και μπορείτε να το βρείτε εδώ https://minoas.gr/product/polyanna-3/

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα