Πες γεια, κι ας ντρέπεσαι!

Πες γεια, κι ας ντρέπεσαι!

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφόρησε, πρόσφατα, το παραμύθι “Πες γεια κι ας ντρέπεσαι”!

Ένα έξυπνο παραμύθι , που πραγματεύεται ένα πρόβλημα ,που αντιμετωπίζουν αρκετά παιδιά τόσο στο σχολείο, όσο και στην καθημερινότητά τους! Ξεκινά παρουσιάζοντάς μας πως μπορεί να νιώθει κάποιος όταν είναι ντροπαλός και τι σημαίνει να έχεις συστολή! Όλα αυτά με τρόπο απλό και κατανοητό στα παιδιά!

Στη συνέχεια, με διασκεδαστικό τρόπο , δίνει στα παιδιά να καταλάβουν πως δεν είναι κακό να ντρέπεται κανείς! Είναι απλώς ένα συναίσθημα σαν όλα τα άλλα, που θα πρέπει να διαχειριστούμε με οποιοδήποτε τρόπο! Και τέτοιους τρόπους μας δίνει αρκετούς στη συνέχεια του παραμυθιού!

Το παραμύθι ανήκει στη σειρά “Τα παιδιά μπορούν” και δίνει στους μικρούς αναγνώστες συμβουλές, ώστε να μάθουν να διαχειρίζονται καταστάσεις και συναισθήματα που μπορεί να τους δυσκολεύουν! Έχει εύστοχο κείμενο και παιχνιδιάρικη εικονογράφηση, προσεγγίζοντας, έτσι κάθε θέμα με χιούμορ και ευαισθησία!

Στο τέλος του κάθε βιβλίου περιλαμβάνονται προτεινόμενες δραστηριότητες για τα παιδιά , καθώς επίσης και πληροφορίες και συμβουλές προς τους γονείς και εκπαιδευτικούς!

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα