Παραμύθια για τα Χριστούγεννα

Παραμύθια για τα Χριστούγεννα

Η κ. Ιωάννα Κυρίτση Τζιώτη είναι πολύ αγαπημένη μας συγγραφέας παιδικών βιβλίων, το έχετε καταλάβει άλλωστε, καθώς έχουμε παρουσιάσει αρκετές φορές βιβλία της. Σήμερα θα γνωρίσουμε δυο χριστουγεννιάτικα βιβλία της.

¨Οι κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρού¨

¨Οι κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρού¨ ένα βιβλίο που το αγαπάμε. Πέρυσι μάλιστα είχαμε την τιμή να το παρουσιάσει η συγγραφέας στο σχολείο μας. Είχαμε ετοιμάσει και ποιήματα και μια όμορφη γιορτή και δοκιμάσαμε μαζί της τους πεντανόστιμους κουραμπιέδες της μαγισσούλας. Μια πολύ χαριτωμένη ιστορία με εύκολο κείμενο που γίνετε αμέσως αγαπητή από τα παιδιά. Μια φανταστική ιστορία πασπαλισμένη με πολλά αστεία περιστατικά. Ένα βιβλίο των Εκδόσεων Παρρησία που πλέον μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Η μάγισσα Κουτουρού

Η μάγισσα Κουτουρού αποφασίζει να φτιάξει κουραμπιέδες για τις μαγισσοφιλενάδες της. Ψάχνει το βιβλίο με τις μαγισσοσυνταγές της γιαγιάς της. Και Ω! Συμφορά! Δεν το βρίσκει πουθενά!! Αποφασίζει λοιπόν να τους φτιάξει από…το μυαλό της! Ρίχνει διακόσια τσουβάλια φεγγαροαλεύρι, πεντακόσια τσουβάλια αστροζάχαρη, τρεις χιλιάδες πεντακόσια φλιτζάνια καλοσυνοβούτυρο και άλλα υπέροχα υλικά! Χιλιάδες, Εκατομμύρια μοσχομυριστοί κουραμπιέδες μπαίνουν στην καρότσα της για να ταξιδέψουν στις φίλες της. Σε μια στροφή φρενάρει απότομα κι όλοι οι κουραμπιέδες γίνονται μαλλιά κουβάρια και κατρακυλούν στη γη. Η συνταγή ¨Κουτουρού¨ έκανε τα θαύματα της, γιατί ¨Κουραμπιέδες κουτουρού άμα φας χάνεις το νου¨!! Οι κουραμπιέδες προσγειώθηκαν πάνω στο γραφείο ενός πολεμοχαρή στρατηγού, στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου, στο παλάτι ενός τσιγκούνη βασιλιά και σε άλλους “υπέροχους” τόπους φέρνοντας τα πλέον απροσδόκητα αποτελέσματα. Κανείς εκτός από τη μαγισσούλα μας δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση για ότι περίεργο συνέβη εκείνα τα Χριστούγεννα…..

Ένα γλυκό παραμύθι με μπόλικη άχνη ζάχαρη και μην ξεχάσετε στο τέλος θα βρείτε την αυθεντική συνταγή για κουραμπιέδες!! Ευκαιρία να τους μαγειρέψετε και να τους γευτείτε!! Μπορείτε να ακούσετε την αφήγηση του παραμυθιού ΕΔΩ.

¨Η μπουγάδα του Αϊ – Βασίλη¨

Πολύ αγαπημένο βιβλίο που έχει γίνει παράσταση νομίζω σε όλα σχεδόν τα νηπιαγωγεία είναι ¨Η μπουγάδα του Αϊ – Βασίλη¨. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και μπορείτε να το αποκτήσετε ΕΔΩ.

Στο παραμύθι  της  Ιωάννας  Κυρίτση – Τζιώτη ο αγαπημένος ήρωας όλων των παιδιών έπλυνε τα ρούχα του στο πλυντήριο κι εκείνα απρόσμενα μίκρυναν! Και βέβαια μέρες που είναι, δυσκολευόταν να μοιράσει τα παιχνίδια. Αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια παιδιών από όλον τον κόσμο. Και είναι  η πρώτη φορά που θα έπαιρνε δώρα από τα παιδιά… Από τα παιδιά της Αφρικής ζητά ένα πουκάμισο, της Αμερικής ένα σακάκι, της Ασίας μάλλινες κάλτσες, από την Αυστραλία ένα μακρύ παντελόνι και από τα παιδιά της Ευρώπης ένα σκούφο. Για να δούμε θα ανταποκριθούν τα παιδιά στο κάλεσμα του Αϊ – Βασίλη;

Μπορείτε να ακούσετε την αφήγηση παρακάτω:

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα