Παραδοσιακά Τσουρέκια

paradosiaka-tsourekia

Παραδοσιακά Τσουρέκια

Πάντα τη Μεγάλη Εβδομάδα η Ελλάδα μυρίζει μαχλέπι, κακουλέ και οι νοικοκυρές ζυμώνουν τα τσουρέκια για το Πάσχα. Σας δίνουμε και εμείς τη δική μας παραδοσιακή συνταγή.

Υλικά

  • 1,750γρ αλεύρι
  • 1 βιτάμ
  • 1 ποτήρι γάλα
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • ½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μαχλέπι – 2 κουτ. γλυκού
  • Κακουλέ – 1κουτ. γλυκού
  • Μάγια 120 γραμ.

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη λιγώνουμε τη μαγιά σε ½ ποτήρι γάλα (ζεστό), ρίχνουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και αλεύρι ώστε να γίνει χυλός, το αφήνουμε 15΄ λεπτά. Συγχρόνως χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ . Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά . Αρχίζουμε ζυμώνουμε βουτώντας τα χέρια μας στο λιωμένο βούτυρο. Αφού το ζυμώσουμε το αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Ζυμώνουμε πάλι και το αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Πλάθουμε τα τσουρέκια μας σε πλεξούδες. Αφήνουμε να φουσκώσουν. Πριν τα ψήσουμε τα περνάμε με αυγό (1 κρόκο, 1 κ.γ. ζάχαρη, 2κ.σ.νερο). Αφού τα αλείψουμε τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ψήνουμε στους 170ο C για 20 με 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!!!!!

Μας ενώνει η αγάπη και η ενασχόληση μας σε ότι αφορά τα παιδιά… Και μετά από πολλές σκέψεις και απόπειρες καταλήξαμε να δημιουργήσουμε το «Παραμυθοσκόπιο» μας, ένα ιστολόγιο με άξονα του το παιδί. Μέσα από αυτό θέλουμε να μοιραστούμε άρθρα και συμβουλές, κατασκευές και ιδέες για δημιουργική απασχόληση, προτάσεις παιδικών βιβλίων και παραμυθιών, συνταγές και διάφορα tips που μπορούν να συμβάλλουν στην καθημερινότητα μας. Αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, όμως, είναι και η ιδιότητα μας ως παιδαγωγοί γι’ αυτό και θα συναντήσετε και άρθρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ευελπιστούμε, εκτός από τους γονείς, να φανούν χρήσιμα και σε συναδέλφους παιδαγωγούς - εκπαιδευτικούς.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα