Παραδοσιακά Τσουρέκια

paradosiaka-tsourekia

Παραδοσιακά Τσουρέκια

Πάντα τη Μεγάλη Εβδομάδα η Ελλάδα μυρίζει μαχλέπι, κακουλέ και οι νοικοκυρές ζυμώνουν τα τσουρέκια για το Πάσχα. Σας δίνουμε και εμείς τη δική μας παραδοσιακή συνταγή.

Υλικά

  • 1,750γρ αλεύρι
  • 1 βιτάμ
  • 1 ποτήρι γάλα
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • ½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μαχλέπι – 2 κουτ. γλυκού
  • Κακουλέ – 1κουτ. γλυκού
  • Μάγια 120 γραμ.

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη λιγώνουμε τη μαγιά σε ½ ποτήρι γάλα (ζεστό), ρίχνουμε 1 κουταλιά ζάχαρη και αλεύρι ώστε να γίνει χυλός, το αφήνουμε 15΄ λεπτά. Συγχρόνως χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ . Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά . Αρχίζουμε ζυμώνουμε βουτώντας τα χέρια μας στο λιωμένο βούτυρο. Αφού το ζυμώσουμε το αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Ζυμώνουμε πάλι και το αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Πλάθουμε τα τσουρέκια μας σε πλεξούδες. Αφήνουμε να φουσκώσουν. Πριν τα ψήσουμε τα περνάμε με αυγό (1 κρόκο, 1 κ.γ. ζάχαρη, 2κ.σ.νερο). Αφού τα αλείψουμε τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ψήνουμε στους 170ο C για 20 με 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!!!!!

Είμαι η Βούλα, ιδιοκτήτρια Παιδικού Σταθμού και ΚΔΑΠ στα Γρεβενά και η ενασχόλησή μου με την προσχολική εκπαίδευση ξεπερνάει τα 10 χρόνια. Mαμά της Στέλλας, του Δημήτρη και του Απόλλωνα. Και επειδή δεν έχω ησυχία, δεν μου έφταναν οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, αποφάσισα να συμμετέχω στη δημιουργία του «Παραμυθοσκόπιου».

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα