Παναγία Σουμελά

Παναγία Σουμελά

Ένα όνειρο ήταν η αφορμή για την κυριακάτικη εξόρμησή μας…Έτσι, μπήκαμε στο αυτοκίνητο και φτάσαμε στη μονή της Παναγίας Σουμελά. Είναι μια εκκλησία με ιστορική σημασία και η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, πραγματικά, σε αποζημιώνει.

Σε υψόμετρο 1300 μέτρων, στο χωριό Καστανιά Ημαθίας, μοιάζει να έχεδι βγει από παραμύθι. Μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, με καταπράσινα δέντρα και καθαρό αέρα, σίγουρα γαληνεύει η ψυχή σου. Ο ναός επιβλητικός και η εικόνα της Παναγίας σου προκαλεί κάτι περισσότερο από δέος. Οι προσκυνητές αμέτρητοι… το ίδιο και τα τάματα… Κι εκεί αντιλαμβάνεσαι πόσο πόνο μπορεί να κρύβει κάποιος, πόσες δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζει ο κόσμος γύρω σου!

Τριγύρω από το ναό, θα βρει κανείς μαγαζάκια για να αγοράσει σουβενίρ ή να τσιμπήσει κάτι. Αν, όμως, τα οικονομικά σας δεν το επιτρέπουν, υπάρχουν τριγύρω αρκετό πράσινο με ξύλινα τραπεζάκια για ένα τέλει πικ-νικ! Εμείς, δοκιμάσαμε το πιροσκί και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Αν σας δοθεί η ευκαιρία…μην τη χάσετε… Αξίζει να επισκεφτείτε τόσο το ναό, όσο και την γύρω περιοχή. Προσοχή, όμως , στις στροφές… Είναι αρκετές! Εννοείται πως η ζακέτα είναι απαραίτητη…

Είμαι η Ναυσικά, φιλόλογος - Ειδική παιδαγωγός, μεγάλωσα και ζω στα Γρεβενά. Από μικρή ήθελα να γίνω… κομμώτρια, μακιγιέζ, γιατρός… Τα σχέδια μου άλλαξαν, όταν κατάλαβα πόσο αγαπώ τα παιδιά. Κάπου εκεί, γνωρίζω και την ειδική αγωγή, που αναμφισβήτητα, με κερδίζει αστραπιαία. Πλέον, εργάζομαι σε ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στα Γρεβενά. Η ιδέα του «Παραμυθοσκόπιου» ήταν για μένα μια πρόκληση, που φυσικά, δε μπορούσα να αρνηθώ στα κορίτσια..

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα