Παιδική Βιβλιοθήκη …. από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Παιδική Βιβλιοθήκη …. από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Την βιβλιοθήκη μας συμπλήρωσαν τρία νέα βιβλία από την σειρά ¨Παιδική Βιβλιοθήκη¨ των Εκδόσεων Μιχάλη Σιδέρη. Η σειρά απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας και φυσικά περιέχει και ατομικές δραστηριότητες στο τέλος του κάθε βιβλίου ώστε να βοηθήσουν τον μικρό αναγνώστη όχι μόνο να γνωρίσει καλύτερα την ιστορία που διάβασε αλλά και να περάσει ποιοτικό χρόνο.

¨Η πριγκιπονεραϊδούλα Μελίτη και οι μαγικές της δυνάμεις¨ της Παναγιώτας Φλεβάρη σε εικονογράφηση Δήμητρας Πέππα μας μιλάει για τη ζωή της πριγκίπισσας Μελίτης, που οι γονείς της την προσφωνούν και νεραϊδούλα. Η ίδια δυσκολεύεται να καταλάβει τι εννοούν οι γονείς της, ότι διαθέτει μαγικές δυνάμεις και μάλιστα ανθρώπινες. Ποιες είναι οι μαγικές δυνάμεις της Μελίτης; Οι αρετές που έχει ο κάθε άνθρωπος!! Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα γνωρίσουμε τη συμπόνια, την αυτοκριτική, τη μετάνοια, τη δικαιοσύνη και πολύ πιθανόν να βρείτε και εσείς τις δικές σας μαγικές δυνάμεις!! Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο ΕΔΩ.

Η ανάγνωση συνεχίζεται με την ιστορία της μικρής Γαλήνης ¨Μια λίμνη όνειρα, μια θάλασσα τραγούδι¨ της Ευφροσύνης Λούζη σε εικονογράφηση Γιώργου Πετρίδη. Η μικρή Γαλήνη, ένα διαφορετικό και παράξενο κορίτσι που λάτρευε τα χρώματα, το τραγούδι και της νότες, ονειροβατεί και ονειροπολεί διαρκώς ταξιδεύοντας μέσα στη ροζ βάρκα της. Διασχίζει τη θάλασσα με τραγούδια και παίρνει την απόφαση να ακολουθήσει την ¨ανηφόρα του βορρά¨ περνώντας από μια λίμνη γεμάτη με όνειρα και υποσχέσεις. Με τη βοήθεια του κυρίου Στατικού θα μάθει τι σημαίνει το ¨ξεχωρίζω¨ και πως μαθαίνουμε το μυστικό της ζωής, δεν θα παραλείψει να το διδάξει και σε εμάς μέσα από τις εύκολες δραστηριότητες. Μην ξεχάσετε να ακούσετε και το τραγούδι του παραμυθιού στο youtube. Μπορείτε να το αποκτήσετε ΕΔΩ.

Το βιβλίο της Βικτώριας Δικαιοπούλου ¨Η αλήθεια μέσα στα παραμύθια¨ σε εικονογράφηση Στέλλας Αποστόλου έρχεται μέσα από 5 μοναδικές ιστορίες να συμπληρώσει το βιβλίο της ¨Παραμυθοχώρα¨. Τα παραμύθια ζωντανεύουν μέσα από τις σκέψεις και τις πράξεις των ηρώων και έχουν σκοπό να μας διασκεδάσουν αλλά και να συμβάλλουν στο να βρούμε λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας μας όπως η προστασία του περιβάλλοντος, οι ανθρώπινες σχέσεις, η διαφορετικότητα, η εργατικότητα. Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας παραμύθι με τις ιστορίες ΕΔΩ.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Comments

 • reply
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΦΛΕΒΑΡΗ

  Μόλις έλαβα γνώση της παρουσίασης, μέσω του ιστολογίου σας, του βιβλίου μου με τίτλο “Η πριγκιπονεραϊδούλα Μελίτη και οι μαγικές της δυνάμεις”, εκδόσεων Μιχάλη Σιδέρη, και σας ευχαριστώ θερμά! Καλή συνέχεια στο έργο σας!

  27 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα