Πίνακας επιβράβευσης

Πίνακας επιβράβευσης

Με τον μικρότερο μου γιο είχαμε κάποιες δυσκολίες στα θέματα οργάνωσης. Ψάχνοντας λύσεις ανακάλυψα και αποφάσισα να δοκιμάσω τον Πίνακα Επιβράβευσης. Επέλεξα το πινακάκι της          , όπου εκτός από τον πίνακα έχει πολλά μαγνητάκια σε σχήμα αστέρι αλλά και εικόνες από τις καθημερινές ρουτίνες. Με το παιδί κολλάμε τις ρουτίνες και κολλάμε το χαρούμενο αστεράκι μετά από κάθε φορά που την έφερε εις πέρας. Αν πάλι δεν τα καταφέρει κολλάει το λυπημένο αστεράκι. Στο τέλος της εβδομάδας και αφού ολοκληρώσουμε με επιτυχία όλες τις δραστηριότητες του πίνακα υπάρχει η αντίστοιχη επιβράβευση για το παιδί…. για εμάς η πρώτη εβδομάδα στέφθηκε με επιτυχία με μια μεγάλη βόλτα στο δάσος.

Τι είναι όμως ο Πίνακας Επιβράβευσης;

Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό μέσω ενθάρρυνσης και ορίων σε καθημερινές ρου τίνες της οικογένειας που φέρνει θετικά αποτελέσματα στη συμπεριφορά του παιδιού. Εφαρμόζοντας το μοτίβο του στόχου επιβράβευσης το παιδί γίνετε υπεύθυνο και συνεπές στις υποχρεώσεις του και δομώντας το δικό του πρόγραμμα. Ενισχύει και επιβραβεύει  τη θετική συμπεριφορά και παράλληλα διορθώνει τυχόν κακές συνήθειες Η φιλοσοφία στηρίζετε στην επιστημονική κι εκπαιδευτική θεωρία του Συμπεριφορισμού σύμφωνα με την οποία η αλληλεπίδραση του ατόμου με τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος του, το  οδηγεί στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς.

Ο πίνακας επιβράβευσης είναι ένα εργαλείο που μας βοήθησε με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο να γίνει πιο συνεπής ο μικρός μας Απόλλωνας. Δημιούργησε  θετικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ μας καθώς βελτίωσε την επικοινωνία και μας βοήθησε στην συνέπεια και την οργάνωση.                   Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Μας ενώνει η αγάπη και η ενασχόληση μας σε ότι αφορά τα παιδιά… Και μετά από πολλές σκέψεις και απόπειρες καταλήξαμε να δημιουργήσουμε το «Παραμυθοσκόπιο» μας, ένα ιστολόγιο με άξονα του το παιδί. Μέσα από αυτό θέλουμε να μοιραστούμε άρθρα και συμβουλές, κατασκευές και ιδέες για δημιουργική απασχόληση, προτάσεις παιδικών βιβλίων και παραμυθιών, συνταγές και διάφορα tips που μπορούν να συμβάλλουν στην καθημερινότητα μας. Αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, όμως, είναι και η ιδιότητα μας ως παιδαγωγοί γι’ αυτό και θα συναντήσετε και άρθρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που ευελπιστούμε, εκτός από τους γονείς, να φανούν χρήσιμα και σε συναδέλφους παιδαγωγούς - εκπαιδευτικούς.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα