Πίνακας επιβράβευσης

Πίνακας επιβράβευσης

Με τον μικρότερο μου γιο είχαμε κάποιες δυσκολίες στα θέματα οργάνωσης. Ψάχνοντας λύσεις ανακάλυψα και αποφάσισα να δοκιμάσω τον Πίνακα Επιβράβευσης. Επέλεξα το πινακάκι της          , όπου εκτός από τον πίνακα έχει πολλά μαγνητάκια σε σχήμα αστέρι αλλά και εικόνες από τις καθημερινές ρουτίνες. Με το παιδί κολλάμε τις ρουτίνες και κολλάμε το χαρούμενο αστεράκι μετά από κάθε φορά που την έφερε εις πέρας. Αν πάλι δεν τα καταφέρει κολλάει το λυπημένο αστεράκι. Στο τέλος της εβδομάδας και αφού ολοκληρώσουμε με επιτυχία όλες τις δραστηριότητες του πίνακα υπάρχει η αντίστοιχη επιβράβευση για το παιδί…. για εμάς η πρώτη εβδομάδα στέφθηκε με επιτυχία με μια μεγάλη βόλτα στο δάσος.

Τι είναι όμως ο Πίνακας Επιβράβευσης;

Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό μέσω ενθάρρυνσης και ορίων σε καθημερινές ρου τίνες της οικογένειας που φέρνει θετικά αποτελέσματα στη συμπεριφορά του παιδιού. Εφαρμόζοντας το μοτίβο του στόχου επιβράβευσης το παιδί γίνετε υπεύθυνο και συνεπές στις υποχρεώσεις του και δομώντας το δικό του πρόγραμμα. Ενισχύει και επιβραβεύει  τη θετική συμπεριφορά και παράλληλα διορθώνει τυχόν κακές συνήθειες Η φιλοσοφία στηρίζετε στην επιστημονική κι εκπαιδευτική θεωρία του Συμπεριφορισμού σύμφωνα με την οποία η αλληλεπίδραση του ατόμου με τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος του, το  οδηγεί στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς.

Ο πίνακας επιβράβευσης είναι ένα εργαλείο που μας βοήθησε με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο να γίνει πιο συνεπής ο μικρός μας Απόλλωνας. Δημιούργησε  θετικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ μας καθώς βελτίωσε την επικοινωνία και μας βοήθησε στην συνέπεια και την οργάνωση.                   Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Είμαι η Βούλα, ιδιοκτήτρια Παιδικού Σταθμού και ΚΔΑΠ στα Γρεβενά και η ενασχόλησή μου με την προσχολική εκπαίδευση ξεπερνάει τα 10 χρόνια. Mαμά της Στέλλας, του Δημήτρη και του Απόλλωνα. Και επειδή δεν έχω ησυχία, δεν μου έφταναν οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, αποφάσισα να συμμετέχω στη δημιουργία του «Παραμυθοσκόπιου».

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα