Πάμε σχολείο για πρώτη φορά… Εκδόσεις Ψυχογιός

Πάμε σχολείο για πρώτη φορά… Εκδόσεις Ψυχογιός

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός ένα μοναδικό βιβλίο το ¨Πάμε Σχολείο για πρώτη φορά¨. Το θέμα του… μα φυσικά η πρώτη επαφή του παιδιού στο σχολείο. Το κείμενο της Τζέιν Πόρτερ είναι έτσι δοσμένο που δεν μοιάζει με παραμύθι αλλά παρουσιάζει την προετοιμασία διαφόρων παιδιών για το σχολείο, την μέρα τους  στο σχολείο αλλά και τα συναισθήματα και το άγχος που μπορεί να αντιμετωπίσουν. Με αριστοτεχνικό τρόπο η συγγραφέας απαντάει και σε πολλά ερωτήματα που βασανίζουν τον μικρό μαθητή. Οι μαθητές του βιβλίου δίνουν λύσεις και συμβουλές και μας μεταφέρουν στο περιβάλλον μιας σχολικής τάξης.

Η παιχνιδιάρικη και ζωηρή εικονογράφηση είναι της Carolina Rabei και σίγουρα θα σας κάνει να θέλετε να παίξετε και εσείς στην όμορφη αυλή του σχολείου. Πρωτότυπα και πολύ έξυπνα θα έλεγα είναι και τα κείμενα στα συννεφάκια όπου οι μικροί μαθητές συνομιλούν μεταξύ τους.

Πολύ χρήσιμο και στην εισαγωγή το ένθετο με συμβουλές για την προετοιμασία και την ομαλή μετάβαση του παιδιού στο Νηπιαγωγείο. Ένα βιβλίο που σίγουρα θα πρότεινα σε κάθε γονιό που προετοιμάζει το παιδάκι του για την είσοδο του στο σχολείο και ιδανικό για κάθε παιδαγωγό στην έναρξη της χρονιάς. Χρήσιμο εργαλείο, φυσικά, και για τα παιδιά που δυσκολεύονται με την προσαρμογή τους στο νέο αυτό περιβάλλον.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

Πώς θα είναι το σχολείο; Τι θα κάνουμε εκεί; Κι αν μου λείπει η μαμά; Πρέπει οπωσδήποτε να πάω;
Όλες αυτές οι ερωτήσεις και πολλές ακόμη βρίσκουν απαντήσεις σε αυτό το τρυφερό και καθησυχαστικό βιβλίο, ιδανικό για όλα τα νήπια που πηγαίνουν σχολείο για πρώτη φορά.
Ακολούθησε τον Νικόλα, τη Μάγια, τον Σπύρο, την Ακίκο, τη Μελίνα και τον Ζακίρ καθώς ετοιμάζονται για το σχολείο, όπως ακριβώς κάνεις και εσύ!

Αποκτήστε το δικό σας αντίτυπο του βιβλίου ¨Πάμε Σχολείο για πρώτη φορά¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός με ένα κλικ ΕΔΩ.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα