Ο φεγγαροσκεπαστής

Ο φεγγαροσκεπαστής

Σήμερα σας προτείνουμε ένα βιβλίο που μόλις μας το χάρισαν έγινε ένα από τα αγαπημένα μας. Ο μικρός περιμένει να ξεκινήσει η πρώτη δημοτικού για να το διαβάζει μόνος του. ¨Ο Φεγγαροσκεπαστής¨ , λοιπόν είναι μια ιστορία για τη δύναμη της φιλίας, της επιμονής και της αλληλεγγύης που με ποιητικό τρόπο έχει γράψει ο Eric Puybaret. Στη χώρα μας κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αίσωπος και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3,5 ετών και άνω.  Η εικονογράφηση είναι ονειρική με σκοτεινά χρώματα καθώς η ιστορία μας εκτυλίσσεται την νύχτα.

Ήρωας της ιστορίας ο μικρός Τιμολέων που μόλις πήρε το πτυχίο του φεγγαροσκεπαστή. Πρέπει να μεταφερθεί στο φεγγάρι για να αντικαταστήσει τον πολύ κουρασμένο γέρο – Ναπολέων που για χρόνια κάνει αυτή τη δουλεία. Ο τρόπος για να ταξιδέψει μέχρι το φεγγάρι είναι μια καραμέλα που για κακή του τύχη ο Τιμολέων τη χάνει. Με την επιμονή του και τη συμπαράσταση των νέων του φίλων που γίνονται μια μεγάλη ανθρώπινη σκάλα θα καταφέρει να φτάσει στον προορισμό του.

Κάτι δεν σας είπα όμως… τι είναι ο φεγγαροσκεπαστής; Και εγώ αναρωτιόμουν πριν διαβάσω την ιστορία. Μα φυσικά αυτός που σκεπάζει κάθε βράδυ το φεγγάρι για να το βλέπουμε σε όλες τις φάσεις του… ξεκουράζεται μόνο τη βραδιά που έχουμε πανσέληνο.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

 O μικρός Τιμολέων είναι ο καινούργιος φεγγαροσκεπαστής. Μόλις πήρε το πτυχίο του από τη Μεγάλη του Κόσμου Σχολή και είναι πανέτοιμος να πιάσει δουλειά στο φεγγάρι. Απόψε κιόλας. Μόνο που μια αναποδιά θα τα χαλάσει όλα. O Τιμολέων πρέπει ως το χάραμα να βρει τρόπο να φτάσει στο φεγγάρι. Θα τα καταφέρει; Ένα ποιητικό παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας και της αλληλεγγύης.

Εμείς πραγματικά το αγαπήσαμε και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Είναι μια ιδανική ιστορία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς και να περάσει μοναδικά μηνύματα στα παιδιά.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα