Ο Τίμος σε νέες περιπέτειες από τις Εκδόσεις Μίνωας

Ο Τίμος σε νέες περιπέτειες από τις Εκδόσεις Μίνωας

Στην αγαπημένη σειρά των Εκδόσεων Μίνωας με ήρωα τον Τίμο, το παιχνιδιάρικο κουνελάκι, προστέθηκαν δύο νέοι τίτλοι που συμπληρώνουν τη βιβλιοθήκη μας. Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας βιβλίο του Τίμου ΕΔΩ. Στα νέα βιβλία της σειράς ο συγγραφές Μασόνο Εμανιέλ μας προσκαλεί να μάθουμε ποδήλατο παρέα με τον Τίμο, αλλά και να τον ακολουθήσουμε στο ζωολογικό πάρκο!! Όλα τα βιβλία της σειράς εκτός από την ιστορία ενδείκνυνται και για πολλές δραστηριότητες και κάθε ένα κρύβει τη δική του έκπληξη στο τέλος…. επιτραπέζια, memory, εύκολες ασκήσεις και δραστηριότητες!!!

Εμείς αγαπάμε πολύ τον Τίμο, τον γνωρίσαμε όταν πήγε στη γιατρό Βατραχίνα (βέβαια τη βατραχίνα ο μικρός τη φωνάζει με το όνομα της δικής μας παιδιάτρου!!) και πολλές φορές το συντροφεύει στον ύπνο του. Κατανοητό είναι, λοιπόν, πως μόλις παραλάβαμε τις νέες περιπέτειες ενθουσιάστηκε!!!

Το βιβλίο ¨Ο Τίμος μαθαίνει ποδήλατο¨συνέπεσε και με τη δική μας εκκίνηση στις ποδηλατοδρομίες (μέσα στην καραντίνα έγινε φοβερός ποδηλάτης). Φυσικά υποστηρίζω πως κάθε παιδικό βιβλίο μας περνάει ένα μήνυμα ή σε κάτι μας βοηθάει. Το συγκεκριμένο, λοιπόν, το καλό που μας έκανε είναι ότι δέχτηκε πιο εύκολα το κράνος, γιατί ενώ σε δυο μέρες μάθαμε ποδήλατο, το κράνος δεν το ήθελε με τίποτα, τώρα όμως που το φοράει ο ¨Τίμος¨κάτι μπορεί να γίνει και με εμάς!!! Στο τέλος με τα αινίγματα του Τίμου μάθαμε να κινούμαστε σωστά στο δρόμο, τα μέρη του ποδηλάτου και παίξαμε το δικό μας επιτραπέζιο τον Τίμο και την παρέα του στο τέρμα!! Ο Τίμος είναι πανέτοιμος να μάθει ποδήλατο. Φοράει το κράνος του, πηγαίνει στο πάρκο και ξεκινά να σπρώχνει τα πετάλια. Τι ωραίο που είναι το ποδήλατο!

Ακολουθήσαμε το κουνελάκι στην περιπέτεια του ¨Ο Τίμος στον ζωολογικό κήπο¨ και ήταν κάτι νέο και για εμάς γιατί ποτέ δεν έχει πάει σε ζωολογικό κήπο. Τώρα, βέβαια περιμένει και αυτός να δει τη λιονταρίνα, τις καμηλοπαρδάλεις , τα τιγράκια, να φοβηθεί τον κροκόδειλο όπως και ο Τίμος!!! Για αρκετή ώρα μείναμε και στη σελίδα με τους μπαμπουίνους, μετρώντας τα μαϊμουδάκια όπως μας προέτρεπαν στην τελευταία σελίδα του βιβλίου!! Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν και οι ελέφαντες που και ο Χρήστος επέμενε ότι πετάνε (Dumbo!!) . Εγώ βρήκα πολύ έξυπνα τα προμαθηματικά παιχνίδια στο τέλος όπου βοηθούν στο να μάθουμε να μετράμε αλλά και στην ανάπτυξη της παρατηρητικότητας. Παρέα με τον Τίμο μάθαμε τι τρώνε τα ζωάκια που συνάντησε στο ζωολογικό κήπο και οξύναμε την μνήμη μας με το memory έκπληξη της τελευταίας σελίδας!!! Ο Τίμος πηγαίνει με τον μπαμπά του στον ζωολογικό κήπο. Δεν έχει δει ποτέ από κοντά ούτε λιοντάρι, ούτε καμηλοπάρδαλη αλλά ούτε και παπαγάλο….

Μην ξεχάσετε να δείτε όλα τα βιβλία της σειράς από τις Εκδόσεις Μίνωας ΕΔΩ !!!!! Το δικό μας επόμενο σίγουρα θα είναι “Ο Τίμος μαθαίνει το γιογιό¨μήπως τα καταφέρουμε παρέα!!

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα