Ο ραφτάκος των λέξεων

Ο ραφτάκος των λέξεων

Μέσα στο καλοκαίρι παρακολουθήσαμε με τον μικρό μου μια υπέροχη παράσταση, το ¨Ραφτάκο των λέξεων¨ βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Φυσικά, εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία και προμηθευτήκαμε το βιβλίο που έγινε ένα από τα αγαπημένα μας για φέτος το καλοκαίρι.

¨Ο ραφτάκος των λέξεων¨ είναι μια γλυκιά και συγκινητική ιστορία που  κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω. Ανήκει στη σειρά Μικρές Καληνύχτες και κυκλοφορεί σε τρείς μορφές, η τελευταία μάλιστα επετειακή με πρόσθετο υλικό. Είναι ιδανικό βέβαια για παιδάκια που φοιτούν ή πρόκειται να φοιτήσουν στο δημοτικό καθώς έρχονται σε επαφή με τη δύναμη των λέξεων και της γλώσσας μας. Η υπέροχη εικονογράφηση είναι της Ίρις Σαμαρτζή και συμβάλει στο ¨ράψιμο¨ των λέξεων και στη μεταμόρφωση τους.

Η ιστορία μας έχει ήρωα ένα ράφτη, που με τον δικό του, μοναδικό τρόπο μεταμορφώνει τα υφάσματα και τις κλωστές σε ρούχα που τα προσφέρει απλόχερα στους κατοίκους μια μικρής πόλης. Ρούχα που με τη δύναμη των λέξεων και της μαγικής του βελόνας προσφέρουν ζεστασιά το χειμώνα ή δροσιά το καλοκαίρι. Με το πέρασμα των χρόνων, όμως, οι κάτοικοι στρέφονται προς τα έτοιμα ρούχα και την μόδα και ξεχνούν τον αγαπημένο τους ραφτάκο. Σε έναν πολύ παγωμένο όμως χειμώνα και στην προσπάθεια των κατοίκων να ζεσταθούν θυμούνται και πάλι τον ραφτάκο τους. Μέσω της δύναμης των λέξεων, της αγάπης και  της επικοινωνίας, ο ραφτάκος μας θα προσφέρει στους κατοίκους την θαλπωρή που τόσο αναζητούν.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

Κάποια ρούχα είναι ραμμένα με μεταξωτή κλωστή, άλλα είναι μάλλινα βαριά κι άλλα σαν πέπλα ανάλαφρα. Υπάρχουν όμως και κάποια ρούχα βολικά πολύ, που είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να μας ζεσταίνουν τον χειμώνα και να μας δροσίζουν το καλοκαίρι. Ποιος ράφτης ξέρει να τα ράβει και πού θα τον βρούμε;

Μια διαφορετική και μοναδική ιστορία που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα για την παιδική σας βιβλιοθήκη. Σε κάθε αντίτυπο υπάρχει Qr Code με αφήγηση του ίδιου του συγγραφέα. Μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο του βιβλίου ¨Ο Ραφτάκος των λέξεων¨ του Αντώνη Παπαθεοδούλου με ένα κλικ ΕΔΩ. Θα το βρείτε σε επετειακή έκδοση στη σελίδα των  Εκδόσεων Μεταίχμιο και φυσικά στα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς σας.

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα