Ο Περικλής και ο χρυσός αιώνας … Από Εκδόσεις Μίνωας

Ο Περικλής και ο χρυσός αιώνας … Από Εκδόσεις Μίνωας

Την εκπαιδευτική σειρά παιδικών βιβλίων ¨Γνωρίζω την Ιστορία¨ την έχουμε γνωρίσει και την έχουμε αγαπήσει. Πρόσφατα προστέθηκε και ο έκτος τίτλος ¨Ο Περικλής και ο Χρυσός Αιώνας¨ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. Φυσικά δεν χάσαμε χρόνο να το διαβάσουμε. Για ακόμη μια φορά οι συγγραφείς – δάσκαλοι Βασίλης Κουτσιαρής και Γιάννης Διακομανώλης συστήνουν ένα εμβληματικό πρόσωπο της Ιστορίας στα παιδιά. Ο λόγος τους γίνετε εύκολα κατανοητός και κάνουν την ιστορία εύκολη για τους μικρούς μαθητές. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω.

Όλα τα βιβλία της σειράς είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Η εικονογράφηση είναι και πάλι του Θάνου Τσίλη και του Μιχάλη Κυλάκου, οι οποίοι δίνουν στα παιδιά μια όψη της Αθήνας την εποχή που χτίζονταν ο Παρθενώνας.

Λίγα λόγια από το οπισθόφυλλο

Έφτασε η στιγμή που ο Περικλής θα ξανάχτιζε την Ακρόπολη, η οποία είχε καταστραφεί
από τους Πέρσες. Χιλιάδες άνθρωποι δούλεψαν για το έργο αυτό. Ο γλύπτης Φειδίας, προσωπικός φίλος του Περικλή, επέβλεπε τις εργασίες. Στο ψηλότερο σημείο του λόφου χτίστηκε ο περίφημος Παρθενώνας, στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς. Όλοι πλέον μιλούσαν για την πόλη του πνεύματος και της τέχνης, την Αθήνα. Χρυσό Αιώνα ονόμασαν την περίοδο αυτή – και όχι άδικα.

Δείτε τη βιβλιοπρόταση μας για το βιβλίο ¨Γνωρίζω την Ιστορία – Ο Θεμιστοκλής και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας¨ με ένα κλικ στο σύνδεσμο.

Μπορείτε να δείτε όλα τα βιβλία της σειράς ¨Γνωρίζω την Ιστορία¨ που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μίνωας ΕΔΩ. Μην ξεχάσετε να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο από το βιβλίο ¨Ο Περικλής και ο Χρυσός Αιώνας¨ ΕΔΩ

Είμαι η Βάσω, έχω σπουδάσει Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι και ζω στα Γρεβενά όπου εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια σε Παιδικό Σταθμό. Η ζωή και οι προτεραιότητες μου άλλαξαν με τον ερχομό του μικρού Χρήστου, το 2017. Aπό καιρό είχα στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός blog, αλλά η ώθηση δόθηκε μετά από μια συζήτηση στο σχολείο με τη Βούλα και τη Ναυσικά…

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειο Επιστροφή στο Κατάστημα